Hroziacie zlyhanie Ruska v podobe dlhu?

Rusko sa doteraz vyhýbalo nesplácaniu svojho dlhu v cudzej mene a to aj napriek prísnym sankciám, ktoré západné vlády zaviedli po invázii vojsk prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu. V apríli čelí veľkej skúške, keď musí splatiť 2 miliardy dolárov, podarí sa im to? 

Rusko musí začat splácať dlhy a termíny sa blížia.

Nebezpečenstvo však ani zďaleka nekončí. Rusko, ktoré má dlh v cudzej mene približne 40 miliárd dolárov, musí tento rok zaplatiť ďalších 4,5 miliardy dolárov. Samotné ruské ministerstvo financií varovalo, že vláda možno bude musieť platiť v rubľoch a nie v dolároch alebo eurách. V závislosti od dlhopisu to môže znamenať zlyhanie krajiny. Rusko čelí veľkej skúške 4. apríla, keď musí zaplatiť investorom 2 miliardy dolárov, keď budú dlhopisy splatené. Okrem toho musí 31. marca vyprodukovať 447 miliónov dolárov v úrokových platbách. Tu je úplný zoznam platieb, ktoré musí Rusko tento rok uskutočniť.

Zdroj: Businessinsider.com

Toto sú termíny splatnosti dlhopisov, ktoré musí krajina splatiť, aby sa tento rok vyhla kríze. Podarí sa im to? Samotné ruské ministerstvo financií varovalo, že vláda možno bude musieť platiť v rubľoch a nie v dolároch alebo eurách. V závislosti od dlhopisu to môže znamenať zlyhanie krajiny.


takže april bude zaujimavy

To má niečo spoločné s tym platením za plyn v Rubloch?

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview