Ako môžete premeniť 100€ mesačne na 135 000€ s minimálnym úsilím

Výber správnych investícií je kľúčom k budovaniu bohatstva na akciovom trhu. So správnou stratégiou by ste mohli s minimálnym úsilím vybudovať šesťciferné portfólio, ktoré vám môže krásne pokryť veľké množstvo výdavkov. V tomto článku si napíšeme spôsob, akým to môžete jednoducho dosiahnúť, ak budete dodržiavať stratégiu.

Týmto jednoduchým spôsobom s pomerne nízkou mesačnou investíciou si môžete vybudovať pekné portfólio.

Zarobiť veľa peňazí na akciovom trhu je jednoduchšie, než si myslíte. Index S&P 500 $^GSPC+1.7% môže byť fantastickou možnosťou pre mnohých investorov.

Investovanie na akciovom trhu môže byť fantastický spôsob, ako generovať bohatstvo a nie je to také ťažké, ako by sa mohlo zdať, že časom zarobíte veľa peňazí. V skutočnosti je možné nahromadiť stovky tisíc eur alebo viac s veľmi malým úsilím. Kľúčom k rastu úspor na akciovom trhu je investovanie na správnych miestach. A je tu najmä jedna investícia, ktorá dokáže premeniť 100 dolárov za mesiac na viac ako 135 000 dolárov. Tu je návod, ako začať.

Výber správnych investícií

Niektoré možnosti vyžadujú viac úsilia ako iné. Ak dávaš prednosť investícii typu „nastav si systém a ďalej moc nerieš“, S&P 500 ETF môžu byť pre teba tou najlepšou voľbou. S&P 500 ETF je zbierka akcií, ktorých cieľom je odrážať výkonnosť trhu ako celku. Tento typ fondu zahŕňa rovnaké akcie ako samotný index S&P 500 , ktorý obsahuje približne 500 akcií od najväčších a najsilnejších spoločností v USA.

S S&P 500 ETF sa už nikdy nemusíte obávať výberu jednotlivých akcií alebo prieskumu spoločností. Všetko, čo musíte urobiť, je investovať toľko, koľko si môžete dovoliť, a potom nechajte fond, aby sa postaral o zvyšok a vy môžete ďalej riešiť svoje veci a takýmto pasívnym spôsobom si budovať pekné portfólio.

Ďalšou výhodou tohto typu investície je, že s väčšou pravdepodobnosťou prežije volatilitu akciového trhu. Index S&P 500 existuje už mnoho desaťročí a za ten čas čelil nespočetným korekciám, pádom a medvedím trhom. Ale prežilo každý z nich, takže je vysoko pravdepodobné, že sa zotaví aj z akýchkoľvek budúcich poklesov.

Rast svojich peňazí pomocou $^GSPC+1.7%

Možno najlepšie na investovaní do S&P 500 ETF je to, že sú veľmi nenáročné na údržbu a je možné zarobiť stovky tisíc dolárov s malým alebo žiadnym úsilím. Historicky mal S&P 500 priemernú mieru návratnosti približne 10 % ročne. To znamená, že ročné maximá a minimá sa v dlhodobom horizonte pohybujú v priemere okolo 10 % ročne, čo je naozaj veľmi pekné a pri dnešnej výške inflácií, by ste boli stále v zisku. 

Povedzme, že investujete do S&P 500 ETF a zarábate o niečo nižší ako priemerný výnos 8 % ročne. Povedzme tiež, že investujete 100€ mesačne. Takýmto tempom by ste po 30 rokoch nazbierali viac ako 135 000 dolárov a tých 100€ mesačne nie je ozaj veľa.

Čím viac budete môcť každý mesiac investovať a čím viac času dáte svojim peniazom na rast, tým viac časom zarobíte. Povedzme napríklad, že investujete 150€ mesačne, pričom stále máte priemerný ročný výnos 8 %. Po 30 rokoch by ste mali okolo 204 000€ . Za 40 rokov by ste nazbierali približne 466 000€, pričom všetky ostatné faktory ostali rovnaké.

Aj keď na akciovom trhu nikdy neexistujú žiadne záruky, S&P 500 ETF sú jedným z najbezpečnejších typov investícií, ktoré vám stále môžu zarobiť značné množstvo peňazí s ozaj minimálnym úsilím, to je proste sila zloženého úročenia, avšak neberte to ako investičnú radu, len ako predstavenie možnosti od retail investora.

Podobne zameraný článok som už napísal, ak vás to zaujíma môžete si ho prečítať: Investovaním 400€ mesačne môžete týmto spôsobom dosiahnúť majetok vo výške 3 milióny €.


otazka je ci napr. dalsia dekada prinesie priemrne vynosy na S&P 10%...odhady su riadne nizke...niekde k 4%....a to situaciu dost vyrazne meni...

100€ mesacne ozaj nieje veľa

Čaro zloženého urocenia, posledné dni nás to motivuje k mysleniu na budúcnosť 😇

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview