Pokiaľ držíte túto spoločnosť ihneď ju predajte, tu je veľký dôvod

Podľa Bank of America by tento trh mohol narásť do roku 2025 až 10-15x, avšak takéto tvrdenia prichádzali v októbri roku 2021 a možno veľa investorov do tejto spoločnosti "naskákalo" s vidinou veľkého zisku. Vtedy sa akcie tejto spoločnosti obchodovali podstatne vyššie, ako dnes. Niektorí to môžu vnímať ako príležitosť na dokúpenie akcií a zlepšenie si vstupnej pozície, avšak niektorí analytici tvrdia, že týmto akciám na istú dobu "odzvonilo" a mali by ste sa im vyhnúť.

Týmto akciám sa na určitú dobu určite vyhnite.

O akej spoločnosti je tento článok?

Iste, nedávne zárobky boli dobré. Vedenie spoločnosti bolo stabilné. Insideri sú bullish. Dokonca fond Capital Research Global Investors za 453 miliárd dolárov kúpil 4,4 milióna akcií, avšak niektorí analytici sú jasne proti. Ale s kúpou radia počkať. Budeme si viac istý jeho rastovým potenciálom, keď spoločnosť dostane svoje straty pod kontrolu a vykáže určitú stabilitu, pretože pád zo 170 USD za akciu na 40 USD za akciu je ozaj veľa. 

Dobré správy pre Affirm Holdings $AFRM-1.5% 

Finančný riaditeľ Michael Linford nedávno povedal: „V našom podnikaní vidíme veľmi silnú dynamiku. A zvýšili sme naše vyhliadky... aby odrážali pokrok, ktorý prinášame akcionárom. Sme presvedčení, že cena našich akcií neodráža výkonnosť spoločnosti, ktorá zostáva silná prakticky v každom meradle.“ Zakladateľ a generálny riaditeľ Max Levchin je maximálne presvedčený, že jeho spoločnosť bude zisková. Je to jeden z dôvodov, prečo ešte nepredal žiadne zo svojich akcií. Za druhý fiškálny štvrťrok sa spoločnosti podarilo zvýšiť objem hrubého tovaru o 115 % na 4,5 miliardy USD. Počet aktívnych obchodníkov vzrástol 20-násobne na 168 000. Aktívni spotrebitelia stúpli o 150 % na 11,2 milióna. 

A teraz zlé správy $AFRM-1.5% 

Zatiaľ čo štvrťročné tržby vyskočili o 77 % v porovnaní s minulým rokom, spoločnosť vykázala aj prevádzkovú stratu 196,2 milióna USD v porovnaní so stratou 26,8 milióna USD v predchádzajúcom fiškálnom druhom štvrťroku. Ešte horšie je, že veľká časť straty pochádza z marketingových nákladov, ktoré medziročne vzrástli o 267 %. Okrem toho za posledných šesť mesiacov spoločnosť stratila približne 469 miliónov dolárov, čo je veľká červená vlajka. Aj keď je to skvelé Affirm zaznamenal rýchly rast, nemôžeme prehliadnuť straty takmer pol miliardy dolárov za šesť mesiacov, čo je ozaj veľa.

Ako nedávno povedal analytik Morgan Stanley James Faucette : „Musia potvrdiť, že aj naďalej zaznamenávajú silný rast a zdravé trendy, ale bude si to vyžadovať stabilizáciu makro faktorov spolu s trvalo silným výkonom, aby sa „pritiahli investori späť“. Kým Affirm Holdings nevyrovná svoju stabilitu a hlavne straty, zatiaľ by som sa jej vyhýbal. Investori môžu kedykoľvek prehodnotiť akcie AFRM neskôr, keď a ak spoločnosť dokáže znížiť svoje straty. Ja osobne sa tiež stotožňujem s jeho názorom, že pol miliardy strát je ozaj veľa a pre teraz by som sa im vyhýbal, ale nevnímajte to ako investičnú radu, spravte si vlastný názor. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investorplace.com


No ktovie či buy the dip alebo vyhýbaj sa :D

Dost veľký pád, ktovie či sa z toho zotavia

Timeline Tracker Overview