Táto spoločnosť vygenerovala nárast výnosov o 264% v roku 2021 a analytici očakávajú explóziu rastu v roku 2022

Táto spoločnosť pochádza zo segmentu umelej inteligencie (AI) a sotva využila svoj najväčší potenciálny segment a aj tak prekvapila všetkých dokonca aj vlastné odhady. Potenciál umelej inteligencie v obchode je naozaj veľký a táto spoločnosť je toho dôkazom a výhliadky do budúcnosti sú naozaj atraktívne. 

AI ma naozaj veľký potenciál v oblasti investovania a táto spoločnosť je toho dôkazom.

Žijeme v dobe, kedy technológie neustále zlepšujú svet okolo nás. Niektoré z nich sú zrejmé, napríklad smartfón, na ktorom možno čítate tento článok, ale niektoré technológie fungujú na pozadí, aby vám uľahčili život bez toho, aby ste o tom vôbec vedeli.

Upstart Holdings $UPST+0.6% je veľmocou umelej inteligencie (AI), ktorá sa špecializuje na umelú inteligenciu. Vyvinula algoritmus AI, ktorý sa používa, keď používatelia žiadajú o pôžičku od banky, a v tomto procese vyrovnáva podmienky pre žiadateľov. Okamžite analyzuje viac ako 1 600 údajových bodov týkajúcich sa situácie žiadateľov, aby poskytla dôkladnejšiu a kompletnejšiu analýzu, na rozdiel od tradičného systému kreditného bodovania, ktorý zohľadňuje oveľa obmedzenejší súbor údajových bodov. Upstart rýchlo expanduje na nové úverové trhy, ktoré prevyšujú potenciál jeho skromných začiatkov, a to by mohlo viesť k explozívnemu rastu ceny akcií. 

Kde je momentálne podnikanie Upstartu

Upstart sám o sebe nie je veriteľom. Od svojich bankových partnerov získava poplatky, keď im jej algoritmus poskytne úver, takže spoločnosť nenesie žiadne úverové riziko. Spoločnosť pôvodne začala vytvárať nezabezpečené osobné pôžičky na účely, ako sú dovolenky, lekárske procedúry a renovácie domov. Rozšírila sa však na oveľa väčší trh s pôžičkami pre automobily a jej príležitosť na celkovom adresnom trhu sa vďaka tomu výrazne zväčšila.

 

Upstart kúpil softvérovú spoločnosť Prodigy v roku 2021, ktorá vyvinula predajnú platformu pre predajcov áut. Upstart to videl ako jasnú príležitosť stretnúť sa s kupujúcimi auta tam, kde boli (a nie v banke). Strávila niekoľko mesiacov integráciou technológie poskytovania pôžičiek s predajným softvérom Prodigy a zrodil sa Upstart Auto Retail. Teraz môžu predajcovia áut ponúkať financie zákazníkom pomocou rovnakej platformy, ktorú používajú na predaj a rast prudko stúpa.

V roku 2021 spoločnosť Upstart vykázala príjmy vo výške 849 miliónov dolárov, čím na začiatku roka prekonala aj svoj vlastný plán vo výške 500 miliónov dolárov. Išlo o dramatické zrýchlenie rastu (až 264 %) v porovnaní s rokom 2020. 

 

Zaujímavé je, že segment pôžičiek pre automobilový priemysel sa ešte ani nezvýšil. V roku 2022 spoločnosť Upstart očakáva, že vygeneruje len 1,5 miliardy dolárov na pôžičky na autá, čo by od roku 2021 pridalo menej ako 10 % k celkových 11,7 miliardy dolárov spoločnosti. Znamená to, že je tu ešte dlhá dráha pre rast. 

Kam by Upstart mohol smerovať

Trh pôžičiek je široký a rôznorodý. Peniaze si môžete požičať na širokú škálu vecí, v individuálnych aj firemných kapacitách. S nezabezpečenými pôžičkami a pôžičkami pre automobily Upstart iba začal ukazovať časť svojho potenciálu. Americké trhy nezabezpečených a automobilových pôžičiek predstavujú 823 miliárd USD ročne, ale pridaním úverov pre malé podniky a hypotekárnych úverov by sa táto príležitosť mohla zvýšiť na 6 biliónov USD.

Zriadenie hypotéky by bolo pravdepodobne konečným dlhodobým cieľom kvôli samotnej veľkosti trhu, ale segment malých podnikov je logickejším ďalším krokom. Bez ohľadu na to, ktorým smerom sa Upstart rozhodne vydať, jedna vec sa zdá istá: výbušný rastový potenciál tejto spoločnosti, avšak nevnímajte to ako investičné odporučenie, len ako analýzu spoločnosti. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Ak vás tento článok zaujal môžete si ma follownúť, aby vám nič neuniklo.


v AI ten potenciál je 👍

Upstart mi přijde jako další HYPE. Ale třeba se pletu.

Tak tie čísla su ozaj zaujimave :)

Umelá inteligencia je veľmi efektívna a ešte si len hľada svoju implementáciu...

Timeline Tracker Overview