Palantir čaká masívny rast akcií a tu je dôvod

Palantir je stroj na rast a jeho najlepšie dni sa ešte len začali. Sankcie Európskej únie namierené proti Rusku, ako aj zmiernenie inflácie a ekonomických obáv spojených s konfliktom na Ukrajine a COVID-19 podnietili cenovú akciu na začiatok pracovného týždňa. A aby sme boli spravodliví, agresívnejší nákup akcií $PLTR+1.2% sa „stále“ javí ako opodstatnený a veľmi atraktívny.

Akcie Palantir čaká podľa analytikov masívny rast.

 Akcie stúpli o 50% zo svojho minima na medvedom trhu. To vyvoláva otázku, predbiehajú sa chamtiví investori Palantir? Sotva. Ako je podrobne uvedené nižšie, očakávajte, že podporné podmienky na grafe akcií PLTR pomôžu prekvapiť a v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov prinesú dnešným investorom dvojnásobok alebo viac. Akcie klesli takmer o 80 % v porovnaní s historickým maximom z januára 2021, keď koncom februára akcie dosiahli historické minimum 9,74 USD.

Ocenenie spoločnosti Palantir je tiež menej rizikové, ako naznačuje zbežné prečítanie vzhľadom na dlhodobý rast ziskov. Ďalšie pozitívum? Pred rokom PLTR medvede plakali, že spoločnosť potrebuje viac súkromnej expozície, aby sa mohla diverzifikovať proti svojmu oveľa väčšiemu vládnemu biznisu. A Palantir to doručil. Dnes je 42 % tržieb od komerčných zákazníkov. 

Ďalej, stredný cenový cieľ 15 USD, ktorý sa väčšinou zhoduje s trhom, a medvedí skreslený predpokladaný rozsah 9,00 až 16,00 USD naznačujú, že situácia je zrelá na upgrady analytikov a zvýšenie cien, ak akcie PLTR budú pokračovať v raste. Dnes, na základe mesačného cenového grafu Palantir Technologies, je to rýchlo rastúca realita.

Býčia obchodná výmena tiež potvrdila vo februári to, čo môžeme opísať ako celoživotný vzor dvojitého dna v akciách $PLTR. Takže zatiaľ čo akcie vzrástli o 50 % a mohli by spôsobiť určité obavy, je oveľa jednoduchšie uvedomiť si, že pozitívne katalyzátory rýchleho zlepšovania akcií PLTR sú konečne na ceste.

Smerovanie Palantiru

Existujú všetky dôvody domnievať sa, že Palantir dosiahol dno a teraz je na úplných začiatkoch novej vzostupnej fázy pre investorov. Rozumne, ale tiež dobre odstránené z cieľového rozpätia akcií Wall Street, rally smerom k 50% retracementu akcií PLTR v blízkosti 27,50 USD až na 30 USD sa zdá byť v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov možné.

Je dosť možné, že trend sa otáča a aj geopolitická situácia sa pomerne zlepšuje, čo sa odrazilo aj na trhu v krypto aj pri akciách. Palantir je ozaj dosť nízko a skôr mi príde reálny odraz ako pád. Samozrejme, ak chcete investovať spravte si ešte kvalitnejší prieskum tejto akcie, toto je len analýza retail investora. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investorplace.com


Ak chcete prispieť na plat riaditeľa, tak kupujte :)

Osobně už nevím co si o Palantiru myslet. Produktu věřím, ale veškerý ten hype, úpadky a pak zase hype jsou tak strašně velký a turbulentní, že se tím nechci zatěžovat a radši se mu vyhýbám 😅 to není nic pro moje klidný spani 😅

A zajtra príde nejaká zlá správa a ideme dole :D

Mohlo by sa to už otočiť a prísť rast niečo mám v $PLTR+1.2%

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview