Elon Musk prekvapil svojím rozhodnutím Twitter a následne sa pridal aj Jeff Bezos

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla $TSLA+6.7% a SpaceX Elon Musk zmenil svoje plány, čo sa týka Twitteru po kúpe 9% podielu. Reagoval na to generálny riaditeľ Twitteru $TWTR Parag Agrawal. 

Elon Musk zmenil postoj voči funkcií v spoločnosti Twitter.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla a SpaceX Elon Musk opustil svoje plány stať sa členom predstavenstva Twitteru , sociálnej siete, ktorú si vybral. Generálny riaditeľ Twitteru Parag Agrawal v nedeľu verejne oznámil, že Musk zostáva najväčším akcionárom Twitteru a spoločnosť zostane otvorená jeho vstupom a návrhom. 

Musk v sobotu ráno na Twitteri informoval, že v skutočnosti nezaujme miesto v správnej rade. Počas pondelňajšieho obchodovania pred trhom sa akcie Twitteru krátko prepadli o 8 % na menej ako 43 dolárov za akciu a potom sa mierne zotavili. Muskovo vymenovanie by sa podľa Agrawala začalo v sobotu „podmienené previerkou a formálnym prijatím“.

„Boli sme nadšení zo spolupráce a objasnili sme riziká. Tiež sme verili, že najlepšou cestou vpred bolo mať Elona ako člena rady, kde musí, rovnako ako všetci členovia predstavenstva, konať v najlepšom záujme spoločnosti a všetkých našich akcionárov,“ napísal.

Generálny riaditeľ Twitteru nepovedal, či Musk uviedol konkrétne dôvody na zmenu názoru na prevzatie nového záväzku. Agrawal povzbudil zamestnancov Twitteru, aby zostali sústredení, povedal: „Čaká nás rozptýlenie, ale naše ciele a priority zostávajú nezmenené.

https://twitter.com/paraga/status/1513354622466867201 

5. apríla Elon Musk a Twitter povedali, že sa pripojí k správnej rade Twitteru . O deň skôr generálny riaditeľ spoločnosti Tesla a najbohatší človek na svete prostredníctvom finančných prihlášok zverejnil, že je najväčším akcionárom spoločnosti sociálnych médií.

Akcie Twitteru v utorok po oznámení správnej rady vyskočili o 4 %. V pondelok, po prvotnom odhalení Muskovho podielu, mal Twitter  najlepší deň  od IPO spoločnosti v roku 2013, pričom raketovo vzrástol o viac ako 27 %. 

Finančná správa z Twitteru uviedla, že pokiaľ bude Musk pôsobiť v jej predstavenstve, bude obmedzený na vlastníctvo maximálne 14,9% podielu na kmeňových akciách spoločnosti, a to aj prostredníctvom derivátových cenných papierov, swapov alebo zaisťovacích transakcií.

Musk by teraz teoreticky mohol zvýšiť svoj 9% podiel nad túto hranicu.

Počas víkendu, bez toho, aby prezradil, že odmietol miesto v správnej rade na Twitteri, zverejnil Musk množstvo nápadov na transformáciu spoločnosti sociálnych médií a jej produktov.

Jedným z návrhov bol aj hrubý vtip v podobe ankety na Twitteri. Musk požiadal ľudí, aby hlasovali o tom, či by mal Twitter zo svojho názvu vypustiť písmeno „w“. Tým by sa Twitter zmenil na „chicknutie“, čo je narážka na ženskú anatómiu.

Zahrnuté boli vážnejšie návrhy od Muska, aby umožnili predplatiteľom Twitter Blue platiť dogecoinmi, získali začiarknutie „overenia“ a zabránili Twitteru Blue bez reklám.

Musk tiež navrhol, aby Twitter premenil svoje ústredie v San Franciscu na útulok pre bezdomovcov, „keďže sa tam aj tak nikto neukáže“.

Muskov konkurent a kolega, stamiliardár, Jeff Bezos, sa pridal. Bezos povedal, že Twitter by mohol premeniť časť svojej kancelárie na prístrešok. „Fungovalo to skvele a uľahčuje prácu zamestnancom, ktorí sa chcú stať dobrovoľníkmi,“ povedal zdieľaním príbehu o podobnej iniciatíve v Amazone.

https://twitter.com/JeffBezos/status/1513251374774972417?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1513251374774972417%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnbc.com%2F2022%2F04%2F11%2Felon-musk-decides-not-to-join-twitter-board-says-ceo-parag-agrawal.html


Autor @sooskristian má karmu 564 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview