Bank of America varuje pred strašnou recesiou, ktorá by mohla spôsobiť raketový rast krypta na nové ATH

Keďže americká ekonomika sa naďalej ocitá pod tlakom rastúcej inflácie, Bank of America predpovedá mamutiu recesiu, keď FED pristúpi k sprísneniu svojej menovej politiky. Hlavný investičný stratég varuje pred dvoma šokmi a to inflačný šok a šok zo sadzieb, čo by mohlo byť veľmi bullish pre krypto a komodity. V závere článku sú vypísané dve kryptomeny, ktoré Bank of America pochválila.

Podľa Bank of America príde mamutia recesia a vyťažiť z toho možu komodity a krypto.

Pripravte sa na recesiu

Podľa správy agentúry Reuters hlavný investičný stratég BofA Michael Hartnett v týždennej poznámke varoval, že americká ekonomika by mohla klesnúť nižšie po tom, čo nazval „inflačný šok“ a „šok zo sadzieb“.

Minulý týždeň Federálny rezervný systém naznačil, že pravdepodobne začne znižovať aktíva zo svojej súvahy vo výške 9 biliónov dolárov dvojnásobným tempom, ako pri predchádzajúcom „kvantitatívnom sprísňovaní“. Navyše, podľa zápisnice z marcového zasadnutia FOMC väčšina komisárov chce, aby centrálna banka zvýšila svoju kľúčovú úrokovú sadzbu o 50 bázických bodov ako súčasť plánu na zníženie štyroch desaťročí vysokých hodnôt inflácie.

Stalo sa to aj vtedy, keď Jeremy Powell v stredu zdôraznil, že „americká ekonomika je veľmi silná a má dobrú pozíciu na to, aby zvládla prísnejšiu menovú politiku“. Tentokrát však poznamenal, že „inflácii bude pravdepodobne trvať dlhšie, kým sa vráti k nášmu cieľu cenovej stability, ako sa pôvodne predpokladalo.

Napriek ubezpečeniam Michael stále očakáva, že sa rozvinie recesia a predpovedá nárast miery nezamestnanosti o 1,5%. Bude to navyše k už prevrátenému 10-ročnému výnosu, ktorý historicky predchádzal každej americkej recesii.

Kryptomeny a komodity z toho vraj vyťažia

Michael však tvrdil, že v kontexte tohto ekonomického otrasu by hotovosť, komodity a kryptomeny pravdepodobne vyšli silne, čím by prekonali dlhopisy a akcie kvôli ich povahe odolnej voči inflácii.

Jeho pocity odrážajú poznámku banky z konca februára, kde Alkesh Shah, Global Crypto a Digital Asset Strategist v banke vylúčili možnosť kryptozimy napriek tomu, že americká centrálna banka a mikroekonomické protivetry pravdepodobne obmedzujú rast kryptomien. Úroveň prijatia a rast vývojovej aktivity podľa neho iba kričali na pokračujúcu silu kryptomien.

Po dlhom ignorovaní kryptomien BofA od leta 2021 podporuje vznikajúci priemysel po vytvorení tímu pre výskum kryptomien. V júli 2021 banka tiež spustila pre niektorých svojich klientov službu obchodovania s futures na bitcoiny.

V správe zameranej na digitálne aktíva v januári banka označila BTC za „dôležité“, pričom uviedla, že kryptopriemysel je „príliš veľký na to, aby sme ho ignorovali“, pričom chválila rôzne natívne mince, ako sú Solana a Chainlink.

Zdroj: Zycrypto.com


Dlhodobi investori neriesia ci pojde krypto dole s akciami.Ekonomika je husenkova draha.

Yes, a teď je právě ta příležitost pro $BTCUSD+1.2% ukázat svoji sílu jako udržitele hodnoty, až začne inflace a škrcení monetární politiky likvidovat klasická aktiva

Ta obrácená výnosová křivka je fakt dost špatnej signál, to už se chvíli řeší. Dává ale smysl, aby z toho vlastně krypto vyšlo dobře, protože se snad ukáže ten jeho protinflační a neotřesný charakter.

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview