Elon Musk má na krku žalobu v spojitosti s Twitterom, čo zas vyviedol?

Elona Muska $TSLA+6.7% v utorok zažalovali bývalí akcionári Twitter Inc $TWTR, ktorí tvrdili, že premeškali nedávny nárast ceny akcií, pretože čakal príliš dlho na zverejnenie 9,2 %. podiel v spoločnosti sociálnych médií.

Elon Musk má na krku obžalovanie.

V navrhovanej skupinovej žalobe podanej na federálnom súde na Manhattane akcionári uviedli, že Musk, generálny riaditeľ spoločnosti na výrobu elektromobilov Tesla Inc $TSLA+6.7%, urobil „podstatne nepravdivé a zavádzajúce vyhlásenia a opomenutia“, keďže neodhalil, že investoval do Twitteru $TWTR do 24. marca, ako to vyžaduje federálny zákon.

Akcie Twitteru vzrástli 4. apríla o 27 % na 49,97 USD z 39,31 USD po tom, čo Musk zverejnil svoj podiel, čo investori považovali za vyslovenie dôvery najbohatšiemu človeku sveta na Twitteri so sídlom v San Franciscu.

Bývalí akcionári pod vedením Marca Rasellu uviedli, že oneskorené zverejnenie umožnilo Muskovi kúpiť viac akcií Twitteru za nižšie ceny, pričom ich oklamalo pri predaji za „umelo znížené“ ceny.

Žalobou sa domáha bližšie nešpecifikovanej náhrady škody a náhrady škody s represívnou funkciou. Právnik Muska to bezprostredne nekomentoval. 

Americký zákon o cenných papieroch vyžaduje, aby investori do 10 dní zverejnili, kedy získali 5 % v spoločnosti, čo by v Muskovom prípade bolo 24. marca. Musk však predložil svoje dokumenty SEC až 4. apríla alebo 11 dní po tom, ako to mal urobiť, a do tej doby Musk nazhromaždil viac ako 9% podiel v spoločnosti sociálnych médií a stal sa jej najväčším akcionárom za cenu približne 2,6 miliardy dolárov. Akcionár Twitteru v utorok podal žalobu proti Elonovi Muskovi za podvod s cennými papiermi, pričom tvrdil, že neskoré zverejnenie podielu miliardára Tesly na Twitteri stálo investorov peniaze a ušetrilo Muskovi okolo 143 miliónov dolárov.

Twitter 5. apríla oznámil, že Musk sa pripojí k jeho predstavenstvu, ale tento týždeň povedal, že sa tak nerozhodol.

Ak sa Musk, plodný používateľ Twitteru, nepripojí k predstavenstvu, môže pokračovať v nákupe akcií bez toho, aby bol viazaný dohodou so spoločnosťou obmedziť svoj podiel na 14,9 %.

Zdroj: Reuters.com


já myslím, že si z toho nebude moc dělat těžkou hlavu 😃

Možno ani nevedel o takých pravidlách, ale zase nevedomost neospravedlnuje

určite má dobrého pravníka :D

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview