Tieto 3 pomerne neznáme kryptomeny môžu byť skryté drahokamy, ktoré Vám zarobia pekný balík

V súčasnosti existuje približne 18 000 kryptomien, čo znamená, že môže existovať veľa dobrých príležitostí, ktoré si väčšinou nikto nevšimne a do pozornosti prídu až keď spravia 100-ky %. Preto treba zaujímavé projekty analyzovať včas a objaviť ich potenciál. Tieto 3 projekty majú podľa analytikov zaručený potenciál a dostali názov skryté drahokami.

Tieto projekty majú veľký potenciál rastu.

1. Filecoin $FILUSD+11.2% 

Beží na sieti typu peer-to-peer, ktorá zefektívňuje ukladanie dát. Používatelia v sieti poskytujú dodatočný úložný priestor na svojich vlastných zariadeniach na bezpečné ukladanie údajov iných ľudí a sú za to kompenzovaní vo Filecoinoch. Sieť ponúka lepšie ceny za toto distribuované cloudové úložisko ako bežné spoločnosti na ukladanie údajov. S rôznymi druhmi poskytovateľov, ktorí ponúkajú rôzne možnosti ukladania, si zákazníci siete môžu vybrať, ktorá kombinácia redundancie, rýchlosti prístupu a ceny najlepšie vyhovuje ich potrebám.
Je zrejmé, že na to, aby sa tieto siete stali skutočne udržateľnými, sa toho bude musieť veľa udiať, ale siete, ktoré využívajú technológiu blockchain mimo sféry platieb, považujú analytici za jednu z oblastí blockchainového vesmíru, ktorá predstavuje veľa rozdielov a potenciálu.

2. Harmony ONEUSD

Harmony je relatívne nová blockchainová sieť s trhovou kapitalizáciou 1,4 miliardy dolárov. Z technického hľadiska ide o mimoriadne solídnu sieť. Harmony verí, že vyriešila mnohé z problémov, ktoré bránili iným blockchainovým sieťam úspešne sa škálovať, čím sa vyhli problémom s preťažením siete a zároveň zachovali aspekt decentralizácie, ktorý je kľúčom k príťažlivosti blockchainov. Využíva techniku ​​nazývanú sharding, ktorá rozdeľuje svoju sieť do viacerých skupín validátorov pracujúcich s podskupinami blockchainovej databázy na schvaľovanie transakcií a vytváranie nových blokov. Je to systém, na ktorý mnohé blockchainové siete, vrátane Etherea, práve inovujú.

Harmony dokáže vo svojej sieti spracovať 2 000 transakcií za sekundu, čo je podobný počet, aký dokáže spracovať Visa $V+0.5%. Harmony však verí, že jej sieť by jedného dňa mohla mať kapacitu na spracovanie 10 miliónov transakcií za sekundu. Harmony tiež funguje na princípe proof-of-stake na vytváranie nových blokov, čo zahŕňa tokeny vkládok validátorov na overenie transakcií. Je to oveľa energeticky efektívnejšie ako koncepty ťažby dôkazov o práci, na ktorých začali blockchainové siete ako Bitcoin, ktoré využívajú veľa výpočtového výkonu na riešenie kryptografických hádaniek. Všetky tieto komponenty umožnili Harmony udržať svoje „plynové poplatky“ (náklady na dokončenie transakcií) nízke v porovnaní s inými sieťami.

3. Zcash $ZECUSD-0.5% 

S trhovou kapitalizáciou 2,1 miliardy dolárov je Zcash kryptomena, ktorá beží na blockchainovej sieti zameranej na súkromie. Keď boli vyvinuté prvé blockchainové siete, jedným z kľúčových cieľov bolo vytvoriť inkluzívny systém, ktorý umožní komukoľvek s prístupom na internet posielať a prijímať peniaze. Ďalším bolo vytvorenie decentralizovaného systému, aby žiadny jednotlivý orgán nemal príliš veľkú moc nad prevodom peňazí v sieti. Ale keďže blockchain je svojou povahou verejná účtovná kniha, nie je možné plne chrániť transakcie. Iste, môže byť ťažké ich vystopovať, ale sú tam, aby ich každý našiel.

Zcash vytvoril sieť, kde môžu používatelia iniciovať transakcie verejne alebo súkromne. Používatelia to môžu urobiť tak, že pre transakciu použijú buď súkromnú „adresu Z“ alebo verejnú „adresu T“. Všetky transakcie sú stále viditeľné vo verejnej knihe, ale transakcie medzi dvoma adresami Z nezobrazujú sumy transakcií ani poznámky, ktoré sú zašifrované. Z-adresy a T-adresy môžu tiež posielať transakcie medzi sebou. Pre používateľov, ktorí si cenia súkromie, je Zcash atraktívnou možnosťou. Zaujímavosťou je, že maximálny počet tokenov Zcash, ktoré je možné kedy vytvoriť, je 21 miliónov – strop podobný ako v prípade Bitcoinu $BTCUSD+2.3%.

Jasné, hovoriť v týchto časoch o 100-1000% nie je dobré, keďže máme nestabilitu na trhu a mať veľké oči môže byť na škodu, ale tieto projekty už majú vytvorenú nejakú základňu a nemali by sa stratiť v prípade veľkého bearmarketu. Preto aj keby k tomu došlo máte tu 3 zaujímavé projekty, ktoré môžete akumulovať. Avšak spravte si širší prieskum, toto berte len ako nápovedu a nie ako investičnú radu. Pri písaní tohto článku som čerpal informácie z Fool.com


Timeline Tracker Overview