Dnešný rast Tesly o 10%? Tu je dôvod

Čo je za dôvodom dnešného 10% rastu spoločnosti Tesla $TSLA+7.3%? Sú to nadpriemerné výsledky v porovnaní s očakávaniami analytikov. Tesla totiž zverejnila výsledky za 1Q 2022 a sú naozaj dobré.

Tesla preskočila očakávania analytikov, čo sa odrazilo na raste akcií.

Tesla práve oznámila zisk za prvý štvrťrok za rok 2022 a prekonala očakávania analytikov v hornom a spodnom riadku. Tu sú kľúčové čísla.

  • Zisk na akciu: 3,22 USD oproti očakávaným 2,26 USD.
  • Príjmy: 18,76 miliardy USD oproti očakávaným 17,80 miliardám USD.
  • Dnešný rast akcií o 10%.

Zdroj: YahooFinance

Príjmy z automobilového priemyslu dosiahli 16,86 miliardy USD, čo je o 87 % viac ako v rovnakom období minulého roka. Hrubé marže automobilového priemyslu vyskočili na rekordných 32,9 %, pričom Tesla vo svojom hlavnom segmente vykázala hrubý zisk 5,54 miliardy USD. Regulačné úvery predstavovali 679 miliónov USD z automobilových príjmov za štvrťrok.

Rast tržieb bol čiastočne spôsobený zvýšením počtu dodaných automobilov Tesla a zvýšením priemerných predajných cien, uviedla spoločnosť vo svojom akcionárskom balíčku.

Začiatkom tohto mesiaca Tesla oznámila dodávky vozidiel 310 048 za prvý štvrťrok, čo je najbližšia aproximácia predaja zverejnená spoločnosťou. Vozidlá Model 3 a Model Y tvorili 95 % alebo 295 324 dodávok v období končiacom sa 31. marca 2022.

Finančný riaditeľ Zachary Kirkhorn a generálny riaditeľ Elon Musk v súvislosti so ziskom spoločnosti uviedli, že Tesla je stále presvedčená, že v porovnaní s číslami v roku 2021 môže narásť aspoň o 50 %. Vedúci pracovníci však poznamenali, že spoločnosť stratila približne mesiac „objemu výstavby“ v Šanghaji v dôsledku odstávok súvisiacich s Covidom.

“Výroba sa obnovuje na obmedzenej úrovni a pracujeme na tom, aby sme sa čo najskôr vrátili k plnej produkcii,” povedal Kirkhorn.

Napriek tomuto spomaleniu Musk povedal: “Zdá sa pravdepodobné, že tento rok budeme schopní vyrobiť jeden a pol milióna áut.” Upozornil, že zákazníci, ktorí si objednávajú teraz, čelia dlhému zoznamu čakateľov a niektoré z ich objednávok dostanú až budúci rok.

Musk tiež priznal, že pokroky v autonómnom riadení trvali dlhšie, než predpokladal.

Zdroj: CNBC.com


Autor @sooskristian má karmu 650 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Výsledky mě vůbec nepřekvapují a čekal jsem s dnešním skokem ceny. Otevření a rozvoj továren ve světě povede ještě k vyšším ziskům🤞

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview