NIO právě dostalo významnou injekci ze Spojených arabských emirátů

Nio receives $2.2B from Abu Dhabi-based investor CYVN (yahoo.com)

informuje o tom, že čínský výrobce elektrických vozidel Nio (NIO) získal investici 2,2 miliardy dolarů od společnosti CYVN Holdings. Investice zvýší podíl CYVN na Nio na téměř 20 %.

Tak co dobrá zpráva pro NIO?


Nio skrachuje, to je jasné, ale keďže svorne veríte, že nie, tak to ešte nejaký ten rok potrvá, takže som si 1.12. otvoril normálnu pozíciu tj 4% po 7,02$, v minulosti som ho už kúpil/predal 3 či 4x, ale vždy len ako vysoko rizikovú pozíciu len 1% portfólia. Za 3 týždne 18,8% je fajn, zajtra pridá ešte 7%, ak pôjde trh hore, ak dolu, tak len 2%. Pri 30% ho strelím, ako vždy.

Môj tip je, že si zlomia krky, keď budú chcieť expandovať mimo Čínu, pretože ten ich systém výmeny batérií vyžaduje extra investície do trhu ako celku a to dopredu, to sa bude dať v dobe nízkych úrokov, ale keď začnú v Číne krachovať aj iné ako developerské firmy a následkom toho banky, tak ich to zomelie...

Je dobře, že si zajistili na nějakou dobu financing. Druhá stránka věci je, že ale potřebují honit minimálně 2 zajíce najednou - doručovat produktově/technologicky (a konvertovat to do reálných prodejů) a zároveň postupně zlepšovat ukazatele profitability. Nazval bych to velmi opatrný optimismus.

Ja uz jsem zainvestovaný az dost .. prumerna nakupka 10,7 $ vic tam uz nedam … nooo kdyz to pujde na 5$ (naredim) 🤣 ale za tuto zpravu jsem rad a trh reaguje pozitivne …to me tesi

Každý prachy dobrý, navíc když jsou pořád ve ztrátě, ale nejdůležitější bude, jestli se jim podaří vstoupit úspěšně na evropský a americký trh, jelikož ten asijský jim stagnuje.

Timeline Tracker Overview