Som prikúpil predvčerom, mám tam dosť veľkú pozíciu, väčšiu, než by som podľa svojich pravidiel mal mať, ale ako písal nižšie Majky@majky, aj keď sa im ziskovosť znížila nielen q/q ale aj y/y, jedná sa stále o slušne ziskovú firmu s krásnymi maržami a reklamou dobre ovplyvniteľnými produktami, ktorej doba vysokých úr. sadzieb neublíži, iba ak nepriamo v dopadoch na spotrebiteľov, ale aj pre nich do veľkej miery platí, že komu nezáleží na tom, či sa stravuje zdravo, nekúpi si na raňajky ovsené vločky ani keby stáli 3x menej. No a keďže som ju nekupoval kôli divi i keď som registroval jej výšku, jediným mojim obligátnym problémom bude nepredať ju priskoro, keď pôjde hore😊

Já bych teď neprodával. Navíc není vyloučeno, že dividendu obnoví. Možná bych spíš zvážil přikoupení, nebo nějakou opci.

$MED-5.5% držím a jsem v ní momentálně -11%.  Její čísla i byznys se mi libí, takže aktuálně čekám:

1/ zda se z propadu vyhrabe - dnes přes 2% nahoru

2/ neobnoví vyplácení dividendy - další by měla být v březnu a pokud se nepletu, zdůvodnění přerušení vyplácení byla akvizice jiné firmy. 

Jelikož ji mám hlavně kvůli dividendě, tak v případě dlouhodobějšího přerušení výplaty ji prodám.

Ma týchto cenách by som nepredával, neviem aký máte investičný horizont, akú veľkú pozíciu máte v spoločnosti a aké riziko ste ochotný podstúpiť. Je to jedno z tých spoločnosti, ktorej veľmi pomohol covid. Videl som nejakú investičnú spoluprácu s $LFMD-3.5% a niekde som zachytil, že prichádzajú na trh s novými produktami. Musel by som sa na to pozrieť bližšie. Keď sa pozriem na čísla, nejde o spoločnosť, ktorá je nejako ohrozená z finančnej stránky. Market cap 560 M, nemá dlh, generuje zisk, vyše 150 M v hotovosti.  Dividendu zrušili zrejme z dôvodu menšej ziskovosti, musel by som sa pozrieť na rozhovory v poslednom kvartálnom reporte. Ak by bol pre nich rok 2024 takzvaný preklenovací a ukážu rast v roku 2025, mohli by sa akcie pekne zotaviť. Ako píšem, na týchto úrovniach by som ja nepredával. Toto nie je spoločnosť, ktorá je momentálne ohrozená nejakými finančnými problémami s vysokým dlhom, ktorých je na trh veľa. Naopak, finančne je to zdravá spoločnosť. Sympatické sú aj nákupy insiderov, aj keď v menších množstvách.

To je velmi zapeklitá situace. Společnost nevlastním. Akcie je nyní na velmi nízkých hodnotách v porovnání s topem. Zisky na akcii byly poslední roky vysoko, ale v následujících letech by se měly postupně dostat až na hodnoty z roku 2018. Zrušení dividendy také není nic přívětivého. Aktuálně to vidím tak, že společnost bude na takto nízkých nebo nižších hodnotách několik let jako byla od roku 2010 do roku 2017. Někdy se třeba cena dostane výše, ale nespoléhal bych na to. Neznám vaší situaci ani strategii, takže nedokážu říct. Pokud jste ale společnost kupoval jen nebo hlavně kvůli dividendě, která nyní odpadla, nesplňuje to vaší strategii a je třeba se rozhodnout co dál.

Timeline Tracker Overview