Investoři, máte v portfoliu akcie $NKE-1.0%?

Akcie $NKE-1.0% za poslední rok klesly o více než 16 %. Já jsem jejich akcie koupil před pár měsíci a nevím, zda to byla dobrá volba. Cena není špatná, ale nevím zda tato akcie může dlouhodobě a solidně růst.

NKE

Nike

NKE
$76.04 -$0.79 -1.03%
Target Price
138.53 (+82.18% Upside)


Mna velmi zaujala tvoja posledna veta. Ak sa mozem spytat, na zaklade coho sa rozhodujes o investovani do konkretnej spolocnosti? Robis si vlastne analyzy jej financnych ukazovatelov, rozhodovania jej manazmentu a trhoveho prostredia? Alebo to nechavas na skusenych investorov a len kopirujes ich rozhodnutia? Pripadne len podla brandu danej spolocnosti a jej uspechu na trhu spekulujes na jej dalsi rast? Kazdy to ma inak, no v tvojom komentari sa mi viacere z vyssie spominanych pristupov navzajom biju. Velmi casto prispievas v komentaroch, tak ma zaujima, akym pristupom sa v investovani riadis. Rovno mozem vyzdielat aj ten svoj: Pred rokmi som zacinal spekulativnou strategiou. Neskor som sa v tom prestal citit komfortne, pretoze som si zacal klast presne tie neiste otazky, aku si polozil ty v poslednej vete. Neskor som sa dostal k investorom, ktori dlhodovo porazaju trh so svojimi portfoliami a len som ich zlozenie portfolia ciastocne skopiroval. Hned som bol spokojnejsi pokial sa jedna o udrzatelnost rocnych vynosov a vnutornu rovnovahu. No a nedavno som nastupil na mechanicke strategie, ktore su z hladiska casu a dusevnej rovnovahy pre mna to najlepsie. Nehovoriac a dlhodobo dosahovanych priemernych rocnych vynosoch porazajucich hlacvne indexy (odporucam si precitat knihu od J. Greenblatta The little book that beats the market). Uz sa len usmievam nad mojimi zaciatkami, kedy som si asi myslel, ze budem dalsi Warrent Buffet a sam prechytracim trh :)

Já ano, ale dostala jsem je zadara za doporučení trading212 :D sama Vych si je asi nekoupila

Rast spotrebitelskych vydavkov sa vyrazne spomalil najma v oblasti sportoveho oblecenia a potrieb. To naznacuje tazsie casy pre spolocnosti podnikajuce v oblasti vyroby a predaja sportoveho oblecenia. Myslim vsak, ze firmy ako NKE, ADS.DE a PUM.DE sa prisposobia tejto meniacej sa dynamike trhu a z dlhodobeho hladiska ide o stabilnu investiciu. Nie som si vsak isty solidnym rastom hodnoty akcii NKE z dlhodobeho hladiska. Uz samotne porovnanie s indexom S&P 500 z pohladu 1 a 5 rokov ukazuje podpriemerny vykon akcii NKE. Osobne by som aktualne skor predal, aj ked v portfoliu nejaku mininvesticiu do NKE mam.

Tiež držím a kvalitné akcie vždy porastú z dlhodobeho hladiska 🙂

Brand je to super, ale jako akcie mě nějak nenadchla :-)

Brand není špatný, výborný marketing... ta společnost neumírá, otázka je, co od akcie očekáváš... Já měl nastaven zvoneček při nákupu 99,99 :-) a držím :-)

Jsme na tom podobně, taky jsem koupil, ale já věřím že poroste ;)

Timeline Tracker Overview