Líder v oblasti fintech je 70% dole od ATH, je čas na nákup?

Investori by mali byť spokojní s prvým štvrťrokom 2022, pretože najnovšia správa o zárobkoch je pre lídra v oblasti fintech výhrou. Technologické akcie v poslednom čase veľmi utrpeli. S infláciou dosahujúcou 40-ročné maximá, očakávaným zvýšením úrokových sadzieb a globálnym strachom okolo Ruska a Ukrajiny sa nálada investorov obrátila hore nohami, v dôsledku toho niektoré kvalitné spoločnosti zaznamenali vysoký prepad a táto situácia môže byť výbornou príležitosťou.

Budova spoločnosti PayPal o ktorej je článok.

V dôsledku toho sa so spoločnosťami ako PayPal $PYPL+6.1%, ktorá je vysoko zisková a má pozitívny peňažný tok, v poslednom čase nesprávne zaobchádzalo. PayPal zverejnil 27. apríla zisky za prvý štvrťrok 2022, ktoré by mali upokojiť niektoré skeptické názory platobnej spoločnosti. Pri zvažovaní postavenia PayPal na trhu a komerčných vyhliadok z dlhodobého hľadiska by sa investori mali cítiť veľmi pohodlne pri nákupe akcií na súčasných úrovniach. V takýchto chvíľach je dôležité ignorovať rušivé elementy a sústrediť sa na základy danej spoločnosti.

Čo sa stalo v prvom štvrťroku?

Výkonnosť PayPalu za prvý štvrťrok v roku 2022 by mala byť investormi interpretovaná pozitívne. Spoločnosť vykázala hornú hranicu 6,5 miliardy USD a 0,88 USD v zisku na akciu, čo je do značnej miery v súlade s konsenzuálnymi odhadmi. Celkový objem platieb sa v tomto štvrťroku medziročne zvýšil o 13 % na 323 miliárd USD. PayPal naďalej znášal rastúce bolesti po tom, čo eBay zrušil PayPal a prešiel na svoju vlastnú platobnú platformu. Po dokončení zmeny by akcionári mali začať vidieť nárast hodnoty akcií. Podľa usmernení generálneho riaditeľa Dana Schulmana na konci roka 2021 môže PayPal očakávať, že do konca roka 2022 sa prestane prispôsobovať eBay.

Napriek krátkodobým prekážkam je výhľad PayPal na zvyšok roku 2022 solídny. Tento rok analytici predpokladajú tržby vo výške 29,3 miliardy USD a 4,63 USD v zisku na akciu, čo znamená medziročný rast o 15 %. Vzhľadom na obrovskú veľkosť PayPalu a ťažké porovnateľné hodnoty spred roka vyvolané pandémiou by investori mali byť s odhadmi potešení. A vzhľadom na solídnu súvahu spoločnosti a robustný peňažný tok, PayPal ponúka investorom jedinečnú kombináciu stability a rastu na dnešnom trhu, ktorý sa hemží neistotou. 

PayPal sa obchoduje výhodne

Dômyselní investori v súčasnosti určite milujú ocenenie PayPal. Fintech titán sa obchoduje za približne 24-násobok koncových ziskov, čo predstavuje zľavu viac ako 50 % oproti svojej historickej priemernej cene k zisku (P/E) násobku 53. Všetky zisky dosiahnuté počas pandémie boli vymazané a spoločnosť sa v súčasnosti obchoduje na najnižších hodnotách za posledných najmenej päť rokov. Čísla naznačujú, že PayPal je teraz v lepšej pozícii ako pred niekoľkými rokmi, napriek tomu sa akcie obchodujú s rekordne nízkou hodnotou. To je celkom jasný nákupný signál. 

Z grafu môžeme vidieť akutálny prepad hodnoty akcií tohto fintech lídra. Zdroj: Google Finance

Technologickí investori dnes žijú na trhu kupujúcich. Niektoré z najlepších svetových spoločností za posledných pár mesiacov výrazne klesli kvôli ničomu viac ako makroekonomickým protivetrom alebo podpriemerným štvrťročným ziskom. Obozretní investori by mali vnímať negatívny sentiment okolo technologického sektora ako nákupný signál. Samozrejme rozhodnutie je na vás, ako vidíte tuto spoločnosť do budúcna, no prepad o tak veľké % pri takejto spoločnosti je naozaj zaujímavý podľa mňa. Pri písaní tohto príspevku som čerpal informácie z Fool, Yahoo Finance a Google Finance.

DISCLAYMER: Toto nie je investičná rada.


má to asi o 20 p/e viac ako by som chcel a asi o 25 viac ako je priemer kde investujem .. ;) takze este 2 roky to bude padať a potom to možno kúpim :D

$PYPL+6.1% je čím dál tím zajímavější, budu rád, když mi trh dá šanci nakoupit za 80 usd na akcii

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview