Spoločnosť za 4 USD, ktorá môže poviesť novú americkú výrobnú revolúciu a znásobiť svoju hodnotu 6X

Táto spoločnosť je definovaná ako spoločnosť druhého rádu. Spoločnosti druhého rádu sú tie, ktoré ťažia z reťazových efektov víťazov prvého rádu. Jednoducho vysvetlené zbrojárske firmy sú spoločnosti prvého rádu a dodávatelia mikroprocesorov do zbraní sú druhý rád a podľa analytikov je veľmi dobrou voľbou investovať práve do týchto spoločností, ktoré môžu zaznamenať rekordné nárasty hodnôt.

Spoločnosť s potenciálom stať sa najlepšou na svete vo svojom odbore.

Najlepšia spoločnosť na 3D tlač na Zemi $DM-0.5% 

Desktop Metal je spoločnosť zaoberajúca sa 3D tlačou so sídlom v Massachusetts, ktorá sa zameriava na priemyselné využitie tlače na báze kovu. Ich produktový rad zahŕňa vysokorýchlostné sériovo vyrábané tlačiarne až po menšie systémy na rýchle prototypovanie. Inými slovami, toto nie je tradičná firma zameraná na 3D tlač. Namiesto toho Desktop Metal pomáha výrobcom automobilov vyrábať diely pre autá, športové spoločnosti navrhujú golfové palice a parašutisti potrebujú držiaky na kamery z uhlíkových vlákien.

Existujú tri hlavné dôvody rastu

Po prvé, Desktop Metal sa zameral na kov a uhlíkové vlákna - materiály, ktoré sú pre súčasné technológie ťažšie formovateľné. Na rozdiel od plastov sú kovy pre vstrekovacie formy pomerne drahé. Nízka rýchlosť CNC obrábania na báze kovu ho robí nepraktickým pre hromadnú výrobu, zatiaľ čo procesy lisovania a kovania majú problém s výrobou zložitých dielov. Nedostatok vhodných alternatív poskytol Desktop Metal jednoduchšiu cestu k rastu. Analytici očakávajú, že spoločnosť zatmí 3D Systems a Stratasys do roku 2025.

Po druhé, DM má dobre fungujúci predajný tím, najmä pre startup. Marketingové náklady sa zvýšili menej ako polovičným tempom rastu výnosov – nezvyčajný výkon pre tak rýchlo rastúcu firmu. Tí istí analytici z Wall Street očakávajú, že predajné a marketingové náklady sa zvýšia len o jednu tretinu rastu tržieb.

Napokon, tím výskumu a vývoja Desktop Metal sa múdro zameral na rýchlosť výroby – významnú prekážku nákladov na 3D tlač. Spoločnosť urobila pokrok v technológiách, ako je digitálne spracovanie svetla (DLP), ktoré dokáže vytlačiť celé vrstvy namiesto sledovania kusov v jednom energetickom bode. A jeho systém P-50 teraz dokáže tlačiť až 12 000 kubických centimetrov za hodinu, čo z neho robí životaschopnú alternatívu k odlievaniu menších komponentov.

Očakávania sú vysoké pre tento mladý startup. Cenový cieľ Wall Street vo výške 7 USD a predpokladajú, že spoločnosť počas troch rokov narastie ešte 6x.

Nakoniec sú tu problémy špecifické pre daný sektor. Odvetvie 3D tlače je relatívne úzky priekopový priemysel, kde sa konkurenčné firmy dlho snažia dosiahnuť zisk. A ironicky, Desktop Metal sám trpel problémami výrobného dodávateľského reťazca z Číny. Z iného hľadiska je Desktop Metal silnou stávkou na budúcnosť americkej výroby. Prieskum spoločnosti Gartner z roku 2020 zistil, že jedna tretina lídrov dodávateľského reťazca už presťahovala svoje podnikanie z Číny alebo to plánuje do roku 2023. A podniky, ktoré sa vracajú do USA, budú hľadať možnosti zefektívnenia, aby kompenzovali stratu lacnej zahraničnej pracovnej sily. To by mohlo urobiť Desktop Metals spoločnosť v hodnote niekoľkých miliárd.

Hoci Desktop Metal zostáva riskantnou stávkou, vďaka jeho špičkovým technológiám, kvalitným predajným tímom a dobrému manažmentu je to stávka Moonshot, ktorú treba zvážiť. Samozrejme rozhodnutie je na každom investorovi a toto nie je investičná rada, avšak podľa môjho názoru je 3D tlač v sektore výroby naozaj perspektívnou oblasťou a myslím si, že sme stále ešte len na začiatku.


Zajímavá společnost, ale s investicí bych ještě rozhodně počkal nějakou dobu.

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview