Podľa analytikov môže tento trh vzrásť o 2470% do roku 2030

Nárast popularity kryptomien a nezastupiteľných tokenov (NFT) poháňa globálny trh metaverse. Na základe aplikácie vygeneroval herný segment najvyšší podiel v roku 2020. Na druhej strane podľa regiónu by trh v Ázii a Tichomorí do roku 2030 vykázal najrýchlejší CAGR (ročná miera rastu).

Analytici predpovedajú enormný rast metaverse trhu.

Podľa správy zverejnenej spoločnosťou Allied Market Research sa globálny  trh metaverse v roku 2020 odhadoval na 41,9 miliardy USD a očakáva sa, že do roku 2030 dosiahne 1 237 miliárd USD, pričom CAGR zaznamená 40,4 % od roku 2021 do roku 2030. Správa poskytuje hĺbkovú analýzu, najlepšie víťazné stratégie, stimuly a príležitosti, veľkosť a odhady trhu, konkurenčný scenár a meniace sa trendy na trhu.

Nárast popularity kryptomien a nezastupiteľných tokenov (NFT) poháňa globálny trh metaverse. Na druhej strane komplexné výzvy v oblasti bezpečnosti a súkromia na platforme metaverse do určitej miery obmedzujú rast. Predpokladá sa však, že pozitívny smer smerom k decentralizovanej sieťovej technológii pripraví pôdu pre lukratívne príležitosti v tomto odvetví.

Scenár COVID-19

  • Nárast práce z domu a noriem sociálneho odstupu, ktoré sa začali v rámci blokád COVID-19, pomohli podporiť dopyt po platformách metaverse počas celého obdobia, čo pozitívne ovplyvnilo trh.
  • Tento trend bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať aj po pandémii. 

Globálny trh metaverse je analyzovaný naprieč komponentmi, technológiou, aplikáciou, vertikálou odvetvia a regiónom. Na základe komponentov prispel hardvérový segment k viac ako polovici celkových trhových príjmov v roku 2020 a predpokladá sa, že do roku 2030 bude viesť cestu. Segment služieb by však počas prognózovaného obdobia vykazoval najrýchlejšiu CAGR 42,7 %.

Na základe aplikácie vygeneroval v roku 2020 najvyšší podiel herný segment, ktorý predstavuje viac ako jednu pätinu celosvetového trhu. Segment vytvárania obsahu a sociálnych médií by v rokoch 2021 až 2030 predstavoval najrýchlejší CAGR 43,7 %.

Na základe regiónu mal v roku 2020 najväčší podiel trh v Severnej Amerike, ktorý získal takmer dve pätiny globálneho trhu. Na druhej strane ázijsko-pacifický región by počas prognózovaného obdobia vykazoval najrýchlejší CAGR 42,5 %.

Global Metaverse Market

Odhady sa líšia v závislosti od spoločnosti ale fakt je, že veľa analýz odhaduje tento market vo veľkosti 1000-1200 miliárd.

Medzi kľúčových hráčov na trhu analyzovaných v globálnej správe o odvetví metaverse  patria ByteDance Ltd, Facebook, Inc., Huawei Technologies Co. Ltd., Nextech AR Solutions Inc., Unity Technologies, NVIDIA Corporation, Roblox Corporation, Alibaba Group Holding Limited, Shenzhen Zqgame Co. ., Ltd a Tencent. Títo hráči na trhu dodržiavali niekoľko stratégií vrátane partnerstva, expanzie, spolupráce, spoločných podnikov a iných, aby dokázali svoj talent v tomto odvetví.

Zdroj: Bitcoinwarrior.net


Určite 8 rokov je veľa a keď vidím ako rýchlo sa svet digitalizuje

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview