Eos Energy, micro-cap spoločnosť, ktorá môže nasledujúce roky explodovať

Eos Energy $EOSE+1.2% je zaujímavá firma so sídlom v New Jersey, ktorá vyvíja riešenia na ukladanie batérií pre komerčné, priemyselné, úžitkové a obnoviteľné zdroje energie v Spojených štátoch. Ich nový batériový systém Eos Znyth predstavuje zásadný upgrade už existujúcej lítium-iónovej technológie. O technológiu je záujem, čo preukazuje aj rast výnosov o 1600% za 4Q oproti minulému obdobiu. 

Eos Energy - relatívne malá spoločnosť so zaujímavým a perspektívnym fundamentom.

Čo je Eos Energy?

Eos Energy Enterprises, Inc. navrhuje, vyrába a nasadzuje riešenia na ukladanie batérií pre energetické, komerčné a priemyselné trhy a trhy s obnoviteľnou energiou v Spojených štátoch. Ponúka riešenia pre stacionárne batérie. Ich batérie sa používajú predovšetkým na skladovanie obnoviteľnej energie generovanej počas nízkej spotreby „mimo špičky“ a vybíjania v časoch vyššieho dopytu a/alebo zvýšených spotových cien elektriny. Sekundárne, v oblastiach s nespoľahlivými sieťami alebo sieťami, ktoré sú náchylné na postupné výpadky (ako Kalifornia zažíva), riešenia Eos môžu poskytovať neprerušované záložné napájanie pre priemyselných zákazníkov.  Vlajkovou loďou spoločnosti je batériový systém Eos Znyth DC navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky trhu skladovania energie na úrovni siete. Spoločnosť Eos Energy Enterprises, Inc. bola založená v roku 2008 a jej ústredie sa nachádza v Edison, New Jersey.

https://www.youtube.com/watch?v=V4JmJLMh7N0&ab_channel=CheddarNow 

Táto spoločnosť je dnes stále radená medzi micro-cap spoločnosti s kapitalizáciou 130 miliónov USD, ale z dôvodu neustáleho rastu energetickej náročnosti produktov a rôznych výrobných procesov vidím zaujímavý investičný potenciál v tejto spoločnosti a niesom v tom asi sám, nakoľko Analytik Christopher Souther z výskumnej firmy B. Riley si 28. februára udržal pre akcie Eos Energy Enterprises, Inc. rating „BUY“, pričom poznamenal, že sa mu páči dlhodobý výhľad firmy. Upravil cenový cieľ na 13 dolárov, čo je oproti súčasnej hodnote takmer 600% nárast hodnoty akcie. Podstatne vyššiu cenu tejto spoločnosti vidí aj Simply WallSt, ktorí tvrdia, že na základe diskontovaných peňažných tokov vidia reálnu hodnotu na cene 23 dolárov, čo je takmer 1000% nárast hodnoty, pokiaľ by došlo k ich scenáru.

Zdroj: Simply WallSt

Táto akcia je podhodnotená podľa viacerých portálov, Tipranks analytici sa taktiež pozerajú na túto akciu statusom BUY.

Zdroj: Tipranks

Z tohto obrázku môžeme vidieť taktiež bullish predikciu, ktorá hovorí o raste niekde k 8 dolárom, čo je oproti aktuálnej hodnote nárast o približne 350%.

Zdroj: SeekingAlpha

Taktiež môžeme vidieť zaujímavý odhad príjmov na rok 2023 a predpokladám, že rast by mal narastať aj po ďalšie roky.

Top vlastníci akcií $EOSE+1.2% 

Zdroj: Money.CNN

Z tejto tabuľky môžeme vidieť, že čo sa týka fondov sú tam aj zaujímavé mená ako Invesco Capital, BlackRock, či The Vanguard a čo je určite zaujímavé oproti iným akciám, že tieto fondy navyšujú svoje podiely v tejto spoločnosti, čo je za mňa určite bullish. 

Konkurencia

Nákup insiderov

Firma nedávno zaznamenala nákup insiderov, pričom jej vrcholoví predstavitelia vrátane generálneho riaditeľa, finančného riaditeľa, generálneho právneho zástupcu a riaditeľa kúpili spolu približne 108 000 akcií, čo taktiež považujem za bullish, keď tí najviac "zasvätení" nakupujú akcie.

Ja sa pozerám na spoločnosti skôr fundamentálne a táto spoločnosť mi naozaj príde zaujímavá z hľadiska fundamentu a budúcej perspektívy, aj keď s obnoviteľnými zdrojmi energie sa stretáva ešte veľa otáznikov, myslím si aj tak, že vlády a organizácie budú do toho tlačiť, aby to pokrylo čo najviac %. Samozrejme toto nie je investičná rada, len krátka analýza zaujímavej spoločnosti podľa môjho názoru.


Autor @sooskristian má karmu 1251 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

rychlý pohled: společnost má hotovost na 2 kvartály, má pouze $10m inventory, Kde teda vezme příjem? Kompenzace formou akcií jsou více jak 15% tržní kapitalizace. Wow. bylo by dobré se podívat i na finance a ne jen na “revoluční” příběh. Spíše to vidím jako kandidáta na bankrot. Těžko hledat slovo fundament.

Ne že by se mi nelíbila, ale na tyhle small capy asi nemám nervy :D Radši si zůstanu u osvědčené klasiky 😁

tie predikcie sú ozaj zaujímavé... ale musí byť aj trh v poriadku...keď to bude padať cele ani táto spoločnosť nepôjde

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview