Návšteva Nancy Pelosiovej, narastajúce napätie medzi Činou-Taiwanom

Taiwan sa pripravuje na potenciálnu demonštráciu sily zo strany Číny, keďže sa očaká, že predsedníčka Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová príde na ostrov, čo sa Číne aboslútne nepáči. Jej návšteva oficiálne nie je podporovaná bielym domom. Čína pred návštevou opakovane varovala a v utorok uviedla, že USA "zaplatia cenu".

Nancy Pelosi so sebou prináša narastajúce napätie.

Taiwan je samovládny ostrov, na ktorý si však nárokuje Čína, ktorá ho považuje za oddelenú provinciu. "Americká strana ponesie zodpovednosť a zaplatí cenu za podkopávanie suverénnych bezpečnostných záujmov Číny," povedala.

V utorok Čína vyslala bojové lietadlá k strednej línii, neformálnej deliacej línii v Taiwanskom prielive medzi čínskou pevninou a Taiwanom. Ich sily tiež organizovali nácvik streľby v priamom prenose a východné velenie čínskej armády zverejnilo video na internete, v ktorom sa uvádza, že je "plne pripravené na každú možnosť".

 

Taiwanské ministerstvo obrany uviedlo, že plne ovláda vojenské aktivity v blízkosti ostrova a je odhodlané brániť sa akýmkoľvek čínskym hrozbám.

O túto udalosť je neskutočný záujem a trasu lietadla sleduje cez 300 000 ľudí.

 

Prvé kroky?

  • Taiwanská prezidentská webová stránka sa teraz údajne stala terčom masívneho kybernetického útoku.
  • Rôzne ďalšie taiwanské ministerské weby sú tiež vystavené masívnemu útoku DDOS.
  • Taiwanská armáda sa v najbližšej hodine pripravuje na boj s dopadom vojny!
  • Čínska štátna armáda sa blíži - Máme sa pripravovať na krach trhu?

 

Uniknuté obrázky z prístavu, čínska armáda dorazí za 30-45 minút na Taiwan.

 

Čo sa týka tejto udalosti, začína sa internetom skloňovať možná 3 svetová vojna, ako to vidíte vy? Čo to môže znamenať pre trhy? Čaká nas masívny DIP?


Autor @sooskristian má karmu 1281 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Je to len ďalšia provokácia zo strany USA. Spojené štáty týmto krokom vedome testujú reakciu Číny. Situácia je o to nebezpečnejšia, že Peking si nemôže dovoliť nereagovať. Mnohí stále nechápu, aký obrovský význam - nielen strategický, ale aj kultúrny a historický má Taiwan pre Čínu. Ide o významný geopolitický priesečník politických, vojenských a v neposlednom rade ekonomických záujmov, ktorý má nielen významné podmorské zásoby ropy a zemného plynu, ale ktorého územím prechádza takmer tretina celosvetového obchodu v hodnote takmer 5,5 bilióna dolárov. Ak uznávate princíp jednotnej Číny (ako to oficiálne tvrdí Washington), potom sa k Taiwanu nemôžete správať, ako by bol nezávislý, a potom ma aj Peking právo vyjadriť sa k tomu, kto na jeho územie vkročí a za akých podmienok. 

Zhrniem to. "Súkromná návšteva" Pelosiovej, ktorá robí zahraničnú politiku v koordinácií s Bielym domom nikomu nič neprinesie a reakciu Pekingu na túto provokáciu môže pocítiť celý svet.

Za 20 minut by měla Pelosi přistát, mezitím Čína uzavřela vzdušný prostor pro civilní letadla mezi Taiwanem a svým uzemím. Údajně v Číně už pouští sirény - Nooo...

vyhrožování Číně jde, to není nic nového 😅  osobně si myslím, že z toho spíš nic nebude (snad)

Zaujíma ma ozaj každý názor, nakoľko táto situacia mi vôbec nepríde jednoduchá aj pre naše otvorené pozície :D

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview