3 Penny Akcie, ktoré sa oplatí sledovať v polovici februára?

Investori, ktorí sa chystajú obchodovať s centovými akciami tento a nasledujúce týždne musia zvážiť veľa faktorov. Obchodníci dúfajú, že po vysoko volatilnych týždňoch, by február už mohol byť bullish, aspoň druhá polovica mesiaca. Vplyv pandémie, geopolitického napätia alebo inflácia, môžu niektorým spoločnostiam nahrávať do kariet!

Zdroj: Altszn.com

Denison Mines Corp. (NYSE: DNN)

V posledných niekoľkých obchodných dňoch akcie DNN výrazne stúpli. 9. februára sme boli svedkami nárastu akcií DNN o viac ako 10 %. Zatiaľ čo mnohé akcie za posledných dvanásť mesiacov klesli, za ten čas akcie DNN vzrástli o viac ako 37 %. To znamená, že obchodný model spoločnosti Denison a priemysel, v ktorom pôsobí ako celok, sú s dlhodobo optimistickým výhľadom. Prečo teda akcie DNN stúpajú? Denison Mines je spoločnosť zaoberajúca sa prieskumom a vývojom uránu. 

Zdroj: Tradingview.com

Pôsobí v regióne Athabasca Basin v Saskatchewane v Kanade. A jej vlajkovou loďou je v súčasnosti projekt Wheeler River Uranium Project, ktorý je podľa nej najväčším nevyvinutým uránovým projektom vo východnej časti regiónu. Prostredníctvom partnerstiev a vlastných holdingov má Denison vo svojom portfóliu aj celý rad ďalších projektov. 

Len pred niekoľkými týždňami spoločnosť oznámila, že jej bol udelený súhlas na rozšírenie hlušiny v jej 22,5 % vlastnenej prevádzke McClean Lake. A to bola vzrušujúca správa, ktorá je aj teraz silnou stránkou pre investorov. 

Zomedica Corp. (NYSE: ZOM) 

Zomedica je veľmi volatilný druh akcie, ktorú som mal v portfóliu aj ja. Zomedica zaznamenala pokles okolo 88% za posledných dvanásť mesiacov, čiže môžeme povedať, že sa nachádza pomerne na dne svojej hodnoty a v posledných obchodných dňoch sme zaznamenali malý bullish obrat so ZOM. 

Zdroj: Tradingview.com

Aby sme pochopili, čo sa so Zomedicou deje, musíme sa pozrieť na nedávne oznámenia a na to, čo spoločnosť robí. 9. februára oznámila Zomedica svojmu manažérskemu tímu niekoľko aktualizácií. Oznámila, že Tony Blair a Kristin Domanski sa pripojili k jej tímu ako výkonný viceprezident pre prevádzku a viceprezident pre ľudské zdroje v januári, čiže ich tím sa rozrastá, čo je určite bullish. Okrem toho pridala nového viceprezidenta pre marketing a viceprezidenta pre technologické inovácie. To všetko by malo pomôcť nasmerovať spoločnosť zaujímavým smerom vpred. 

Pre tých, ktorí nie sú oboznámení, Zomedica je veterinárna biotechnologická spoločnosť, ktorá pracuje na nových diagnostických platformách. To zahŕňa jeho vlajkovú loď, platformu Truforma, ktorá bola v posledných rokoch jeho základným produktom. Spoločnosť uvádza, že jej cieľom je poskytnúť veterinárom lepšie diagnostické a terapeutické produkty, aby sa zvýšili výsledky pacientov a schopnosť rásť výnosy. Keďže akcie ZOM sú dosť volatilné, investori by to všetko mali brať s rezervou a spraviť si vlastnú rešerš tejto investície.

TDH Holdings Inc. (NASDAQ: PETZ)

Ďalšou centovou akciou, ktorú investori majú vo svojich watchlistoch, sú akcie PETZ. V posledných dňoch obchodovania sme videli, ako akcie PETZ prepadli dvojciferne z 5 USD za akciu na 46c za akciu, čo bolo spôsobené vyhodnotením finančných výsledkov za prvý polrok 2021. Je to pomerne rizikové, pretože takýto pád nie je moc zdravý, ale zo špekulačného hľadiska je to veľmi zaujímavý obchod, pretože táto akcia je na svojom dne a je dosť pravdepodobné, že trend sa bude musieť otočiť a hodnota začne stúpať.

Zdroj: Tradingview.com

Penny akcie sú vždy rizikové a preto je potrebné spraviť si vlastný názor na daný obchod a investovať len toľko peňazí, koľko ste ochotní stratiť, avšak na druhú stranu na rizikových obchodoch sa dá veľmi rýchlo zarobiť.

DISCLAYMER: Toto nie je finančná rada, iba pohľad retailového investora.

Zdroj: www.pennystocks.com


Buď první kdo přidá komentář!
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview