Obavy z ušlej príležitosti? Buffett zaskočil svojou novou investíciou.

Tento týždeň sa nám roztrhlo vrece s kauzami okolo Berkshire Hathaway a známej osobnosti Warena Buffetta. Ďalšou zo zaujímavostí je určite jeho nová investícia v hodnote 1 miliardy dolárov do sektoru, ktorý kedysi ostro kritizoval!

 

Berkshire Hathaway urobila vo svojom portfóliu vo štvrtom štvrťroku minulého roka niekoľko zmien, vrátane prechodu do banky priateľskej voči kryptomenám, čo mnohých analitikov prekvapilo!

Investičný gigant Warrena Buffetta vyhodil akcie dvoch tradičných spoločností poskytujúcich finančné služby – Visa a Mastercard a zároveň získal akcie Nubank – brazílskej bankovej organizácie priateľskej voči kryptomenám, ukazujú nedávne prihlášky SEC.

Fakty:

  • Buffett, jeden z najvýznamnejších starších investorov, nebol absolútne fanúšik kryptopriemyslu, čo dokázal vo viacerých vyhláseniach.
  • V roku 2018 nazval bitcoin „jed na potkany“ a patrí medzi niekoľko kritikov, ktorí ešte nezvrátili svoj názor na toto aktívum, alebo už áno???
  • Najnovšie dokumenty , ktoré jeho investičná spoločnosť predložila SEC, však ukazujú, že Berkshire Hathaway urobil vo svojom portfóliu niekoľko zmien, ktoré by sa dali považovať za pro-krypto.
  • Firma si udržala svoju silnú pozíciu v bankách, no pridala aj neobanku oproti brazílskej spoločnosti – Nubank. Spoločnosť Berkshire nakoniec kúpila akcie Nubank v hodnote 1 miliardy dolárov v Q4 2021 po tom, čo do nej v júni 2021 investovala 500 miliónov dolárov prostredníctvom kola financovania série G.
  • Nubank prejavila trochu priateľský prístup ku kryptomenám, pretože jej investičná jednotka – Nulvest – umožňuje zákazníkom investovať do digitálnych aktív ETF.
  • Zároveň Berkshire uvoľnil akcie Visa v hodnote 1,8 miliardy USD a akcie Mastercard v hodnote 1,3 miliardy USD.
  • Okrem Buffetta je kritikom aj jeho partner v Berkshire – Charlie Munger, ktorý si nedávno prial , aby digitálne aktíva neboli nikdy vynájdené.

Tu sú vypísané jednoznačné fakty, ktoré ešte nedávno obhajoval Buffett a jeho partner v Berkshire - Charlie Munger a zrazu tu máme investíciu do crypto friendly banky? A nie je to malá investícia, keďže prvá investícia v lete bola v hodnote 500 miliónov a nedávno ďalšia miliarda, to už je pekné číslo na to, že v 2018 nazval bitcoin jedom na potkany.


Myslim ze tech financnich spolecnosti, ktere nebudou chtit podporovat tento segment bude stale mene, takze krome Nubank uz z jeho porfolia s kryptem maji neco spolecneho: Bank of New York Mellon, Visa a MA.

Takýto kritik keď investuje to je už teda niečo.

Tak tohle je bullish!!!

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview