Bankový gigant vstupuje do Metaverse

Metaverse je pojem, ktorý je počuť v médiách, ako niečo nové a neprebádané, často krát aj vysoko kritizované. Spolupráce s metaverse projektami prichádzajú prevažne od menších inovatívnejších firiem, ktoré chcú byť toho súčasťou od počiatku, je tomu koniec a prichádza čas už aj pre globálne giganty?

Zdroj: tronweekly.com

Pýtate sa kto to je? Najväčšia americká banka!

JP Morgan sa objavuje ako prvá banka, ktorá vstúpila do metaverza s vlastným virtuálnym salónikom. JP Morgan, najväčšia americká banka, otvorila salónik Onyx v Decentralande, čím sa stala prvým veriteľom v metaverse. Virtuálny salónik je prvým vstupom banky do virtuálneho sveta.

Oynx je názov povolených služieb založených na Ethereu od JP Morgan. Virtuálny salónik nesie rovnaký názov a umožňuje inštitúciám a firmám prístup k metaverzu.

Finančný gigant zverejnil správy o všeobecnej akceptácii kryptomien. Najnovšia správa od JP Morgan poskytuje pohľad na možnosti metaverse a integrovaných obchodných aplikácií. Elektronické a módne podniky vstúpili do sveta digitálnych realít a metaverzných večierkov, ktoré zákazníkom ponúkajú digitálne zberateľské predmety a zážitky.

JP Morgan skúma možnosti v Metaverse

„Klienti majú veľký záujem dozvedieť sa viac o metaverze,“ uviedla v e-maile Christine Moy, šéfka krypto a metaverza pre JPMorgan. „Dali sme dohromady našu bielu knihu, aby sme pomohli klientom prekonať nejasnosti ohľadom tohto trendu a zdôraznili, aká je súčasná realita a čo je potrebné ďalej vybudovať v oblasti technológie, komerčnej infraštruktúry, súkromia/identity a pracovnej sily, aby sa maximalizoval plný potenciál v metavesmíre.“

JPMorgan začína svoju analýzu „metanomiky“ konštatovaním, že priemerná cena virtuálneho pozemku sa v druhej polovici roku 2021 zvýšila zo 6 000 $ v júni na 12 000 $ v decembri na štyroch hlavných weboch metaverse Web 3: Decentraland, The Sandbox. , Somnium Space a Cryptovoxely.

Podľa analýzy JPMorgan „časom môže trh s virtuálnymi nehnuteľnosťami vidieť služby podobné tým, ktoré sa nachádzajú v skutočnom svete“, ako sú úvery, hypotéky a nájomné zmluvy. Pokračovalo sa v ňom, že svoju úlohu môže zohrávať aj decentralizovaný finančný manažment (DeFi) a že by ho mohli riešiť skôr decentralizované autonómne organizácie než tradičné finančné podniky (DAO).

Komponenty metaverse sa naďalej menia závratným tempom. Je náročné vybudovať podnikovú stratégiu na takomto dynamickom prostredí, ktoré sa vyznačuje rýchlym rozvojom a inováciami nových účastníkov.

Náklady a riziká včasného a pravidelného zapojenia sa do vytvárania interného duševného vlastníctva, vytvárania predstáv o budúcich obchodných modeloch a objavovania ekosystémových partnerov a spolupracovníkov sú na druhej strane dosť minimálne. Asymetrické riziko, že zostanete pozadu, odôvodňuje malé počiatočné výdavky potrebné na začatie a preskúmanie tohto nového digitálneho terénu.

V závere môžeme povedať, že je to určite bullish pre krypto a metaverse, keď globálna spoločnosť a najväčšia americká banka vstúpila do metaverse a vytvorila profesionálny tím, ktorý sa zaoberá touto problematikou a skúma ďalšie možnosti.

Zdroj: Tronweekly.com


Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview