Konkurent Tesly, na ktorého všetci investori čakali.

Aj keď je faktom, že Tesla je najvyhľadávanejšou automobilkou na svete a človek, ktorý si chce kúpiť elektromobil sa v prvom rade obráti pravdepodobne na Teslu. Toto stále platí aj napriek vysokým cenám. Bude na vrchole aj naďalej? Prichádza konkurent, na ktorého veľa investorov dlhé roky čakalo.

Zdroj: Topspeed

Široký výpredaj v technologickom sektore porazil niekoľko inovatívnych startupov. Jedným z takýchto mien je rozvíjajúca sa spoločnosť Lucid Group v oblasti luxusných elektrických vozidiel (EV) (NASDAQ: LCID ). Akcie LCID klesli za posledné tri mesiace o 35 % svojej hodnoty. Napriek pôsobivému pokroku a neuveriteľným vyhliadkam do budúcnosti zostáva nadšenie investorov na nízkej úrovni. Preto je ideálny čas vrhnúť sa na tieto akcie, ktoré sú v krásnom výpredaji.

Rastové akcie utrpeli ujmu uprostred politického napätia medzi Ruskom a Ukrajinou. Koniec stimulačného balíka a rastúca miera inflácie tiež znamenajú problémy pre rastovo orientované voľby.

Očakáva sa však, že Lucid Group v najbližších rokoch zvýši výrobu. Do rozšírenia svojej výrobnej kapacity a potenciálneho vstupu na nové trhy bude investovať hotovosť vo výške zhruba 7 miliárd USD. Takže aj napriek širším obavám je z akcií LCID veľa vecí, na ktoré sa môžete tešiť.

LCID Stock

Na začiatok má Lucid finančné prostriedky na očakávanú výrobu a dodanie v najbližších rokoch. Septembrový štvrťrok skončil so 4,8 miliardami dolárov, ale spoločnosť neskôr pridala 2 miliardy dolárov v ponuke senior dlhopisov. S hotovosťou viac ako 6,8 miliardy dolárov je LCID pravdepodobne jednou z finančne najflexibilnejších spoločností na výrobu elektromobilov.

Pokiaľ ide o expanziu, Lucid plánuje vstúpiť na viaceré trhy mimo svojho domova v Spojených štátoch. Spoločnosť napríklad plánuje preniknúť do veľmi lukratívnej Číny, ktorá sa môže pochváliť niektorými z najvyšších mier prijatia elektromobilov na svete. Čínska vláda plánuje, že do roku 2025 bude viac ako 20 % všetkých nových áut tvoriť elektrické vozidlá.

Okrem toho má Lucid obrovský potenciál aj na európskom trhu. V roku 2021 vzrástli registrácie elektromobilov na batérie len v Nemecku medziročne o 83 % (YOY). Táto štatistika naznačuje, že nákupy elektrických vozidiel tvorili v minulom roku podstatnú časť predaja nových vozidiel v krajine. Ak spoločnosť Lucid ohlási expanziu na rýchlo rastúci európsky trh, mohlo by to ešte viac posilniť argumenty pre akcie LCID.

Napokon, saudskoarabský trh je ďalším tromfom. Saudskoarabský verejný investičný fond (PIF) má do spoločnosti investované miliardy. Lucid tiež rokuje o vybudovaní výrobného závodu v regióne. To by malo podporiť budúci rast.

Lucid sa zameria na uvedenie prvých dodávok svojej vlajkovej lode Air sedan. Bude sa tiež snažiť zvýšiť objem výroby a získať podiel na trhu.

Medzitým budú chcieť investori monitorovať jeho schopnosť realizovať ciele stanovené v podnikateľskom pláne. Lucid ohlásil masívny nárast rezervácií Air v poslednom štvrťroku. Konkrétne od septembrového štvrťroka vzrástli rezervácie o viac ako 4 000, do polovice novembra ich bolo až 17 000 . Hlavným katalyzátorom pre zásoby LCID bude aj opätovné potvrdenie manažmentu o jeho usmernení výroby do roku 2022 na 20 000 dodávok. Akékoľvek aktualizácie čísiel rezervácií tiež posilnia dôveru investorov. Lucid Air sa ako vôbec prvý sériový automobil stretol s mimoriadne pozitívnymi recenziami a hodnoteniami.

Posledné slovo o skupine Lucid

Celkovo vzaté, investori budú v nadchádzajúcich mesiacoch pozorne sledovať výkonnosť Lucid. Obrovský kapitálový nárast vo výške 2 miliárd dolárov signalizuje, že prídu ďalšie investície. Ak spoločnosť dokáže dosiahnuť svoje ciele – vrátane urýchlenia plánov expanzie – akcie LCID by mohli byť v tomto roku hlavným víťazom. Okrem toho by uvedenie nových modelov spoločnosti mohlo znamenať začiatok novej éry rastu spoločnosti Lucid, pretože vstupuje do nových výklenkov. Nedávny pokles preto predstavuje vynikajúcu príležitosť na akumuláciu zásob.

DISCLAYMER: Toto nieje investičná rada, len názor retailového obchodníka.

Zdroj: Investorplace.com


už kúpené ako CCIV....momenálne dosť drahé..... skor odporúčam kúpiť GGPI (polestar)

Pre mňa stále drahá. Skoro 50 miliardová spoločnosť, ktorá ešte len začala predávať svoje autá. Aj keď vyzerajú celkom dobre, aj potenciál tam je, ale momentálne si môžu investori kúpiť napríklad spoločnosť  $NIO+1.0% , ktorá má hodnotu 40 miliárd a už ten potenciál napĺňa. Aj keď sa trochu spomalili predaje, tento rok prídu na trh 2 nové sedan modely, ktoré by mohli opäť ten rast naštartovať.

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview