2 ETF s potenciálne NEZASTAVITEĽNÝM rastom

Chcete investovať do biotechnológií alebo blockchainu, ale bojíte sa, že si vyberiete nesprávne akcie? Dobrou alternatívou je zvážiť nákup fondov obchodovaných na burze (ETF), ktoré túto prácu urobia za vás a umožnia vám diverzifikovať sa do viacerých rôznych držieb bez toho, aby ste museli vyberať akcie. 

 

Dva fondy, ktoré sa zameriavajú na tieto sektory, sú  Alps Medical Breakthroughs ETFAmplify Transformational Digital Sharing ETF. Nákup a držanie týchto ETF môže byť solídnym spôsobom, ako profitovať z rastu týchto dvoch sektorov a zároveň udržať svoje celkové riziko nízke.

1. Alps Medical Breakthrough

Alps Medical Breakthrough ETF sa zameriava na malé a stredné zdravotnícke spoločnosti , ktoré pôsobia v biotechnologickom sektore. S cieľovou trhovou kapitalizáciou medzi 200 miliónmi a 5 miliardami dolárov sú to typy akcií, ktoré majú potenciál vzlietnuť a zarobiť investorom skvelé výnosy.

Čo je však na fonde ešte atraktívnejšie, je to, že nedrží ultrarizikové akcie. Jeho kritériá zahŕňajú biotechnologické spoločnosti s aspoň jedným potenciálnym liekom vo fáze 2 štúdií alebo neskôr. A podnik potrebuje mať dostatočnú hotovosť na udržanie svojej prevádzky po dobu 24 mesiacov. Hneď na začiatku to odstráni mnoho rizikových akcií, ktoré by mohli potrebovať časté navyšovanie hotovosti, aby zostali v podnikaní.

2. Amplify Transformational Digital Sharing

Ďalším atraktívnym segmentom trhu, do ktorého sa dá investovať, je blockchain vrátane kryptomien (ktoré fungujú na tejto technológii). Investovanie do kryptomien môže byť pre začínajúcich alebo konzervatívnych investorov príliš riskantné a nestále. Bezpečnejší spôsob, ako profitovať z popularity kryptomien, je prostredníctvom diverzifikovaného portfólia, aké ponúka Amplify Transformational Digital Sharing ETF. Fond sa zameriava na spoločnosti, ktoré sú zamerané na kryptomeny a blockchain.

Jednou z najpopulárnejších akcií vo fonde je Coinbase Global , ktorá prevádzkuje burzu kryptomien, ktorá používateľom uľahčuje nákup a predaj kryptomien. Coinbase generuje neuveriteľné čísla rastu s predajom 1,3 miliardy USD za obdobie končiace 30. septembrom, čo je štvornásobok oproti obdobiu predchádzajúceho roka . Ďalšou kľúčovou akciou, ktorá nie je tak priamo zapojená do kryptomien, je výrobca čipov  Nvidia , ktorý, podobne ako Coinbase, predstavuje viac ako 4 % celkovej váhy ETF. 

Prostredníctvom Amplify Transformational Digital Sharing ETF sa investori nemusia obávať rýchlo rastúceho zhodnotenia digitálnych mien, pretože fond jednoducho investuje do spoločností, ktoré môžu len ťažiť z ich rastúcej popularity a nie ich držať. Fond má mierne vyšší pomer nákladov 0,71 %, ale to je stále rozumné pre aktívne spravovaný fond, ktorý môže mať kľúčový význam v rýchlo sa rozvíjajúcom sektore a pri objavovaní sa nových spoločností vo svete blockchainu.

Spolu s Medical Breakthrough ETF vám tento fond môže pomôcť poskytnúť veľkú expozíciu voči niektorým volatilným sektorom a diverzifikovať vaše portfólio so zaujímavým potenciálnym rastom. Pharma a Blockchain sú odvetvia, ktoré z dlhodobého hľadiska budú určite profitabilné a preto, ak sa vám nechce investovať do jednotlivých projektov toto je výborná alternatíva.


Keď sa niekomu nechce hľadať projekty tak tých 0.7% za správu nie je veľa

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview