Krypto investori a úspešní tech-podnikatelia spôsobili BOOM tohto priemyslu

Aj keď je krypto častokrát spochybňované je určite nespochybniteľné, že v tomto prostredí vzniklo veľké množstvo miliardárov. Nemusí sa to týkať výlučne krypta, taktiež technologické startupy zažili boom.

 

V akom priemysle teda môžu ďakovať krypto miliardárom? Je to lukratívny priemysel týkajúci sa luxusných lodí. Mladí bohatí ľudia sa doslovo pretekali, že kto si kúpi drahšiu jachtu. Pandémia COVID-19 tomu výrazne dopomohla, pretože záujem o luxusnú možnosť relaxu na mori vzrástol.

Predajca jácht Fraser predal v roku 2021 zásoby v hodnote 1,6 miliardy dolárov, čo je o 175 % viac ako v predchádzajúcom roku. Generálny riaditeľ Raphael Sauleau pre Yahoo Finance Live povedal, že mladí kryptoinvestori a manažéri technologických startupov podporujú boom lodného priemyslu. Podľa Forbes sa do klubu miliardárov v roku 2021 na celom svete pripojilo rekordných 493 ľudí, vrátane deviatich nových kryptomiliardárov.

„Pozadie týchto mladších kupujúcich je dosť rôznorodé, ale hlavne [ľudia] z internetových spoločností a samozrejme z financií,“ povedal Sauleau.

Pred dvoma rokmi bol priemerný vek zákazníkov spoločnosti Fraser medzi 55 a 65 rokmi. Toto vekové rozpätie teraz kleslo na 45 až 55 rokov, ale Sauleau povedal, že najrýchlejšie rastúcim segmentom kupujúcich sú čerstvo vyrazení milionári a miliardári vo veku okolo 20 rokov. „Mali sme jedného mladého pána, ktorý predal niekoľko softvérových spoločností, ktoré vyvinul, a potom sa dal na jachting, kde sa dnes celkom dobre baví a práve teraz uvažuje o kúpe druhej jachty,“ dodal.

 

Pre týchto mladších kupujúcich záleží na veľkosti. Sauleau povedal, že 100-stopové superjachty sú populárne a majú priemernú cenu 7 miliónov dolárov s nadštandardným vybavením, ako sú najmodernejšie telocvične, plážové kluby a kiná na palube. Prvýkrát vo Fraserovej histórii nemala spoločnosť na minuloročnej jesennej výstave lodí Fort Lauderdale International Boat Show žiadne jachty, pretože všetok inventár, ktorý plánovala priniesť, bol vypredaný.

„Jachta nie je investícia. Je to príjemný nákup,“ povedal Sauleau. Povedal, že potreba priestoru ďaleko od davov počas pandémie bola veľkou hnacou silou predaja, pretože ultrabohatí ľudia premieňajú svoje jachty na „plávajúce kancelárie“.

Podľa Národnej asociácie výrobcov námorných lodí v USA dosiahol predaj lodí v rokoch 2020 a 2021 rekordné maximá a s vysokým dopytom plynúcim do tohto roku sú zásoby aj naďalej výzvou. Prerušenia dodávateľského reťazca ovplyvňujú dodávky nových lodí, čo tlačí viac kupujúcich na trh s použitými jachtami, ktorý v roku 2021 zaznamenal rekordné tržby vo výške viac ako 7 miliárd dolárov. Ak si dnes chcete kúpiť novú jachtu, s najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť počkať štyri až päť rokov.

Ako môžeme vidieť z tohto článku aj keď je krypto spochybňované, taktiež aj technologické startupy sú častokrát označované za vysoko rizikové dá sa na tom krásne zbohatnúť, ak sa chytíte príležitosti a nebojíte sa riskovať. Potom s kúskom šťastia sa možno aj vám podarí si kúpiť takúto jachtu.

Zdroj: Yahoofinance.com


Vždy sa nájde odvetvie, v ktorom sa takéto úspechy odrazia

Risk je zisk :)

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview