Tieto 3 investičné kroky z vás môžu spraviť milionára

Dosiahnúť portfólio v hodnote 1 milióna USD je možné, ale vyžaduje si to správnu stratégiu. A preto nie je na čo čakať a začať s investovaním čím skôr môže byť kľúčom k vytváraniu dlhdobého bohatstva. Ja sám investujem už niekoľko rokov a niektoré z týchto rád som nedodržiaval a stálo ma to určitú stratu alebo aj ušlý zisk.

 

Na to, aby ste sa stali milionárom na burze, nemusíte byť bohatý.

Stať sa milionárom sa môže zdať ako cieľ, ktorý je dosiahnuteľný len pre pár vyvolených. Je však možné stať sa milionárom investovaním na akciovom trhu – aj keď ešte nie ste bohatý a nemáte enormne veľký kapitál na investovanie.

Správna stratégia je však kľúčom k dosiahnutiu statusu milionára. Aj keď nie každý bude schopný akumulovať 1 milión dolárov alebo viac na akciovom trhu, existuje niekoľko investičných ťahov, ktoré vám dajú väčšiu šancu dosiahnuť tento cieľ.

1. Začnite investovať čo najskôr

Čas je váš najcennejší zdroj, pokiaľ ide o vytváranie bohatstva na akciovom trhu. Čím viac času môžu vaše peniaze rásť, tým viac ich časom nazbierate – a tým menej budete musieť každý mesiac investovať, aby ste sa dostali tam kde chcete.

Bez ohľadu na váš vek alebo na to, koľko si môžete dovoliť investovať, je rozumné začať hneď. Nikdy nie je príliš skoro začať investovať a čakanie len pár rokov môže spôsobiť, že rast vašich peňazí bude náročnejší. Aj keď si nemôžete dovoliť investovať veľa, investovať trochu teraz je lepšie, ako to odkladať.

2. Dôsledne investujte

Či už investujete 200 EUR mesačne alebo 2 000 EUR mesačne, konzistentnosť môže pomôcť vašim peniazom ísť ďalej.

Keď pravidelne investujete stanovenú sumu, využívate stratégiu nazývanú priemerovanie nákladov . Akciový trh neustále kolíše. Keď počas roka investujete určitú sumu podľa stanoveného plánu, niekedy budete nakupovať, keď sú ceny vysoké, inokedy, keď sú ceny nižšie - v konečnom dôsledku si priemerujete cenu, nazýva sa to aj rebríkovanie.

Postupom času by sa tieto maximá a minimá mali spriemerovať. Ak by ste raz alebo dvakrát do roka investovali veľké množstvo peňazí, mohli by ste riskovať nákup len vtedy, keď sú ceny vysoké. Podobne, ak prestanete investovať, keď je trh v prepade, prídete o príležitosť nakúpiť, keď sú ceny nižšie.

3. Držte sa dlhodobých investícií

Investície, ktoré si vyberiete, môžu mať významný vplyv na to, koľko budú vaše peniaze rásť. Ak investujte príliš agresívne a bez rozvahy mohli by ste riskovať, že viac stratíte ako získate. Investovať však príliš konzervatívne a dosiahnuť 1 milión dolárov alebo eur by ste mohli mať taktiež dosť ťažké.

Aj keď sa portfóliá každého budú mierne líšiť v závislosti od osobných preferencií, pri výbere investícií je rozumné zachovať si dlhodobý výhľad. Dlhodobé investície nemusia zaznamenať prudký rast, ale je pravdepodobnejšie, že zaznamenajú pozitívne priemerné výnosy v priebehu desaťročí. Tento pomalý, ale stabilný prístup je bezpečnejší ako nákup vysoko rizikových akcií s vysokou odmenou a môže zvýšiť pravdepodobnosť, že na akciovom trhu dosiahnete 1 milión EUR.

Pri výbere dlhodobých investícií sledujte základné fundamenty akcií. Je firma finančne silná? Ako vyzerá jeho vedúci tím? Ako zvládala poklesy trhu v minulosti? Otázky ako tieto vám môžu pomôcť pri výbere solídnych investícií, pri ktorých je pravdepodobnejšie, že časom porastú.

Dosiahnutie statusu milionára nie je vždy jednoduché, ale je to možné. So správnou stratégiou a správnymi investíciami – budete na ceste k miliónovému portfóliu pravdepodobnejšie, ako keď by ste investovali bez rozvahy a s krátkodobou povahou. Samozrejme veľkosť investícií musí mať tiež hlavu a pätu, pretože ak investujete 10€ ročne nemôžete čakať milión.

Dúfam, že vám tieto rady pomohli a možno nejaké veci vyjasnili.

Zdroj: Fool.com


Ale nie každý má možnosť investovať 200€ a viac mesačne

Mať plán je určite dôležité...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview