Týmto 3 kryptomenám sa určite vyhnite

Aj keď je krypto trh stále pomerne nový a vzniká veľa kvalitných projektov s vysokým potenciálom, vznikajú aj projekty s vysokým potenciálom prerobenia peňazí. Aj keď na nich viete krátkodobo zarobiť, je to pravdepodobne z nejakého umelo vytvoreného hypu alebo špekulácie rôznych skupín so silou vytlačiť daný coin na chvílu hore. Tieto projekty majú väčšiu šancu na pád, ako na rast.

Zdroj: economictimes.com

Už viac ako storočie je akciový trh popredným strojom na budovanie bohatstva. Aj keď každý rok neprekoná dlhopisy alebo komodity, jeho priemerný ročný zisk vo veľmi dlhom období je bezkonkurenčný v porovnaní s inými triedami aktív. Ale za posledných pár rokov sú to kryptomeny, ktoré obleteli akciový trh. Od pandemického minima v marci 2020 sa benchmark S&P 500 priblížil k zdvojnásobeniu. Medzitým celková hodnota všetkých digitálnych mien vyletela o 1 250 % na 1,9 bilióna dolárov. Nie všetky digitálne meny však skončia ako víťazi. Nasledujúce tri kryptomeny sú dokonalými príkladmi tokenov, ktorým by ste sa mali aktívne vyhýbať.

1. Shiba Inu $SHIBUSD+12.8% 

Prvou kryptomenou, ktorej sa treba vyhnúť v marci (a neskôr), je jedna z najpopulárnejších digitálnych mien za posledný rok: Shiba Inu. Táto meme minca v roku 2021 vyletela o viac ako 46 000 000 % - čo každý racionálny investor uzná, že je to už moc a nebude do toho vstupovať. 

Rozruch za Shiba Inu súvisí so zvýšenou viditeľnosťou, rastúcou podporou a humbukom na populárnych platformách sociálnych médií a očakávaným spustením množstva vylepšení a/alebo nových funkcií ekosystému Shiba Inu v nasledujúcich mesiacoch a rokoch. Čo sa týka posledného katalyzátora, vývojári Shiba Inu chcú relatívne skoro spustiť upgrade blockchainu vrstvy 2, známy ako Shibarium. Shibarium je navrhnuté tak, aby výrazne znížilo transakčné poplatky, čo pripraví Shiba Inu cestu k spusteniu hier na báze nezameniteľných tokenov (NFT) v roku 2023.

Napriek týmto pozitívam existujú dôvody, prečo sa vyhnúť Shiba Inu po jeho historickom rozbehu v roku 2021. Na začiatok nám história hovorí, že krátkodobé zisky, ktoré menia život v krypto priestore, len zriedka trvajú. Keď som skúmal výkonnosť platobných mincí a protokolových tokenov po neuveriteľných krátkodobých ziskoch, zistil som, že prakticky všetky vrátili 93 % až 99 %+ svojej hodnoty v priebehu 12 mesiacov až 26 mesiacov po svojom vrchole. Keďže Shiba Inu v roku 2021 medziročne vzrástla až 121 000 000 %, je dosť pravdepodobné, že tento coin čaká masívna reverzia.

2. Monero $XMRUSD+0.2% 

Monero je to, čo je známe ako minca na ochranu osobných údajov. Kryptomeny zvyčajne používajú nezmenené podpisy pri overovaní transakcií, čo teoreticky umožňuje vystopovať odosielateľa a príjemcu platby. Monero, na druhej strane, používa vyzváňacie podpisy a tajné adresy, ktoré účinne zahmlievajú odosielateľa a príjemcu platieb. Vývojári spoločnosti Monero veria, že všetci jednotlivci, ktorí odosielajú a prijímajú platby pomocou XMR (token protokolu spoločnosti Monero), si zaslúžia rovnakú ochranu súkromia bez rizika, že sa ostatní dozvedia o ich zvyklostiach pri utrácaní. 

Hoci myšlienka mincí na ochranu osobných údajov zostáva do budúcnosti zaujímavá, má svoje nevýhody - najmä teraz.

Napríklad rusko-ukrajinská vojna viedla mnohé organizácie a štáty k uvaleniu ekonomických sankcií na Rusko. Jedným z možných spôsobov, ako obísť tieto finančné sankcie, je používanie kryptomien – konkrétne mincí na ochranu osobných údajov. To takmer určite spôsobí, že regulačné orgány sa ešte bližšie zamerajú na objasňovanie platieb v krypto priestore.

Coiny na ochranu osobných údajov sú už roky spojené s nezákonnou činnosťou na temnom webe a ako také bolo zakázané obchodovať na mnohých populárnych burzách s kryptomenami. To sťažuje zvyšovanie viditeľnosti a používania pre ľudí ako Monero.

3. Dogecoin $DOGEUSD+6.5% 

Treťou kryptomenou, ktorej sa treba vyhnúť ako moru v marci, je ďalšia mimoriadne populárny meme coin - Dogecoin. Minulý rok bol dogecoin najvyhľadávanejšou digitálnou menou v USA, čo je určite spôsobené častými príspevkami od Elona Muska v spojitosti s toutou kryptomenou.Musk už predtým tweetoval, že bude spolupracovať s vývojármi Dogecoinu na zlepšení efektivity svojej blockchainovej siete.  Rovnako ako Shiba Inu, vzostup dogecoinu bol poháňaný zvýšenou viditeľnosťou a rastúcou komunitou, ktorá sa nehanbila pumpovať DOGE na platformy sociálnych médií a nástenky. 

Aj keď stávkovanie na Elona Muska bolo historicky šikovným krokom, Dogecoin ponúka investorom množstvo dôvodov, prečo si držať odstup. Medzi ne patrí skutočnosť, že dogecoinom chýbajú konkurenčné výhody a diferenciácia . DOGE nie je nič iné ako platobná minca, a to nie je obzvlášť dobrá. Dokonca aj s upgradmi navrhnutými na zníženie transakčných poplatkov, aby sa DOGE stala konkurencieschopnejšou, počet transakcií dokončených denne na jej blockchaine od polovice roku 2014 stagnuje na približne 20 000.

Každý investor si musí spraviť vlastný názor, podľa mňa tieto meme coiny môžu spraviť v bullrune krásne percentá, ale len krátkodobo. Určite by som si ich nepridával do HODL portfólia, pretože nie sú ničím výnimočné. To monero je pre mňa otáznikom, pretože mám veľa privacy coinov, čiže tú myšlienku podporujem, len je pravda, že regulačné orgány sa ako prvé zamerajú práve na tieto typy coinov. Nechám to na každého z vás nech investuje podľa svojho presvedčenia, ja osobne sa minimálne 2 týmto coinom budem vyhýbať.

Zdroj: Fool.com


Pravé ste sa stali bulvárom...netušíte o čom píše, iba prekladáte články iných. Niekolko dní späť ste prezentovali dogecoin ako výbornú investičnú príležitosť, že sa s ním mozno bude platit v mc donalde....teraz píšete, že je lepšie sa tomuto altcoinu vyhnúť. Ruším odber takýchto sračiek.

Niektorí ešte aj veria, že shiba spravi milion percent :D

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview