Tieto 2 akcie miliardári neprestávajú kupovať - časť.2

Možno ste si neuvedomili, že k jednému z najdôležitejších zverejnení údajov za prvý štvrťrok došlo pred pár dňami. Niektorí z najbohatších obchodníkov s akciami na Wall Street nakúpili v priebehu posledného štvrťroka podstatne viac týchto akcií, ako sa očakávalo. Miliardári v tom majú jasno a dokupujú, my máme tú výhodu, že kôli transparentnosti musia podávať štvrťročné hlásenia a my môžeme vidieť, čo ľudia s informáciami kupujú.

Zdroj: economist.com

15. február znamenal konečný termín na podanie formulára 13F Komisii pre cenné papiere a burzu (SEC). 13F je povinná žiadosť pre správcov fondov, ktorí spravujú aktíva v hodnote najmenej 100 miliónov USD. Poskytuje prehľad toho, čo najbystrejšie mysle na Wall Street nakupovali a predavali v poslednom štvrťroku. Na základe posledného kola podaní 13F je celkom jasné, že miliardári nemohli prestať kupovať nasledujúce duo akcií.

Block $SQ+2.8% 

Block môže byť pre niektorých investorov neznáma firma je to však len rebranding spoločnosti Square, ktorú určite poznáte. Štyria miliardári nedokázali prestať nakupovať Block počas 4. štvrťroka. Týmito manažérmi fondov sú Jim Simons z Renaissance Technologies, Ken Griffin z Citadel Advisors, Chase Coleman z Tiger Global Management a Ole Andreas Halvorsen z Viking Global Investors. V uvedenom poradí títo miliardári získali približne 1,63 milióna akcií, takmer 865 000 akcií, takmer 470 000 akcií a takmer 455 000 akcií - čo musíme uznať, že je dosť veľa. 

Zdroj: Fool.com

Z grafu môžeme vidieť, že akcie sú vo výhodnej cene, nakoľko sú v prepade okolo 50% od ATH.

Na ekosystéme predajcov Square je pozoruhodné, že si ho vo veľkej miere osvojili väčší obchodníci . Vo štvrtom štvrťroku 2019 približne 56 % celkového objemu platieb (GPV) pochádzalo z podnikov s aspoň 125 000 USD v anualizovanom GPV. Do 4. štvrťroka 2021 to vzrástlo na 66 % GPV. Keďže tento segment riadia predovšetkým poplatky obchodníkov, väčší obchodníci často znamenajú pre Block vyšší hrubý zisk.

Ďalším kľúčovým katalyzátorom je digitálna platforma peer-to-peer Cash App. Za posledné štyri roky sa mesačný počet aktívnych používateľov aplikácie Cash zvýšil zo 7 miliónov na viac ako 44 miliónov. A čo viac, Block vykazuje hrubý zisk 47 USD na mesačného transakčného používateľa (MTU) v aplikácii Cash od 4. štvrťroka v porovnaní s nákladmi iba 10 USD na získanie každého nového MTU.

Keďže spoločnosť Block nedávno dokončila akvizíciu spoločnosti Buy now, pay after. Afterpay, má teraz možnosť vytvoriť medzi Cash App a ekosystémom jej predajcov uzavretý platobný ekosystém. Inými slovami, Block stále vyzerá, že je na začiatku svojho rastu, čo je pozoruhodné a určite to musíme brať v úvahu.

Tesla Motors $TSLA+7.3% 

Akciou, ktorú miliardári a peňažní manažéri nedokázali prestať kupovať vo štvrtom štvrťroku, je spoločnosť Tesla Motors, ktorá stojí na čele elektrických vozidiel (EV). Najmä Millennium Management Israel Englander viac ako päťnásobne zvýšil svoj podiel na približne 1,11 milióna akcií, zatiaľ čo Coatue Management Philippe Laffont posilnil svoju pozíciu o viac ako 352 000 akcií na zhruba 1,48 milióna.

Zdroj: Fool.com

Z grafu môžeme vyčítať, že Tesla si aj napriek situácii, ktorá panuje vo svete celkom dobre drží hodnotu akcií, samozrejme nejaký prepad nastal ale určite nie tak ako u Block.

Rozruch okolo Tesly súvisí s viacdekádovou príležitosťou na jej prahu. Väčšina veľkých svetových ekonomík presadzuje politiky, ktoré znížia emisie uhlíka v snahe obmedziť účinky zmeny klímy. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako to dosiahnuť, je povzbudiť spotrebiteľov a podniky, aby kupovali elektromobily. Tento cyklus výmeny vozidla sa neuskutoční zo dňa na deň, čo pravdepodobne dáva Tesle dlhodobú príležitosť na zvýšenie predaja a zisku.

Tesla má zatiaľ jednoznačné konkurenčné výhody. V minulom roku spoločnosť dodala viac ako 936 000 elektromobilov , čo je výrazne viac ako približne 750 000 elektromobilov, ktoré sa na Wall Street predpokladali na začiatku roka. Okrem toho výkon, dojazd a kapacita batérií spoločnosti dáva rade EV spoločnosti Tesla náskok pred konkurenciou. Avšak existujú aj obavy - Musk vyvolal hnev SEC pri viac ako jednej príležitosti a zvykol si pri nových elektromobiloch a aktualizáciách softvéru príliš sľubovať a nedostatočne poskytovať. Medzi príklady patrí Cybertruck, ktorý schádza z výrobných liniek najmenej o dva roky neskôr, ako sa očakávalo, ako aj plná autonómna jazda, ktorá stále nie je na úrovni, ktorú pred rokmi pôvodne sľuboval Musk.

S čím sa ale určite všetci zhodneme je to, že tieto spoločnosti už nejaké problémy prežili a ďalej napredujú a prosperujú, čo pre investorov prináša určitú istotu. Ja sám si myslím, že tieto spoločnosti budú napredovať určite je nepravdepodobné očakávať rast kurzov týchto akcií o 10-20X, ale skôr predstavujú taký bezpečný prístav pre investorov, ktorí nechcú znášať vysoké riziko. Takže to neberte ako investičnú radu, skôr ako zhodnotenie toho, čo kupujú finančníci z Wall Street. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Ak vás zaujíma aj môj prvý článok o tom čo kupujú miliardári neváhajte si ho prečítať a inšpirovať sa https://bulios.com/status/5919-tieto-2-akcie-miliardari-neprestavaju-kupovat


Super série, která dává určitý nadhled čemu věří boháči. Je fakt, že v tady ty 2 společnosti mají potenciál už díky lidem co je vedou. Osobně bych šel raději do $SQ+2.8% 😁

Len sa to bude dat robiť pár krat ročne len

Čo si myslite o takejto miniserii?

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview