Chcete si budovať pasívny príjem? Toto je výborný spôsob

Kto by nechcel pasívny príjem, že? Existujú možnosti, ktoré vám to dokážu zabezpečiť aj bez fungujúceho podnikania alebo investovaných miliónov, záleží len kedy to začnete riešiť a či vôbec začnete. Dôležité je začať aj s menšími investíciami, ktoré sa vám budú ale nabalovať a v konečnom dôsledku to môže byť veľmi zaujímavé, v tomto čánku si rozpíšeme aké máme možnosti.

Aj menšie investície dokážu pri kumulovaní vytvoriť pekný objem.

Nehnuteľnosti ponúkajú množstvo možností pasívneho príjmu a nákup REIT vás môže pripraviť na celkom sladké výplaty dividend. Mnoho investorov si môže užívať pasívny príjem vo forme dividend vyplácaných akciami alebo úrokov vyplácaných dlhopismi. A ak ste ochotní nahliadnuť do sveta nehnuteľností, aj vy si môžete užívať svoj vlastný pasívny príjem. Ak sa chcete vydať touto cestou, tu sú dve konkrétne investície, na ktoré sa oplatí pozrieť.

1. REIT

Nákup verejne obchodovaných REIT alebo realitných investičných trustov je porovnateľný s nákupom akcií. Skúmate danú spoločnosť, určíte, či je cena jej akcií atraktívna a pridáte ju do svojho portfólia. Ale vlastníctvo REIT má obrovskú výhodu a začína sa tešiť z vyšších dividend, než aké vyplácajú mnohé tradičné akcie. Ak nepoznáte REIT, sú to spoločnosti, ktoré vlastnia a prevádzkujú rôzne nehnuteľnosti. Napríklad REIT v oblasti zdravotnej starostlivosti môžu mať portfóliá plné zariadení urgentnej starostlivosti a nemocníc. Priemyselné REITs medzitým prevádzkujú nehnuteľnosti, ako sú sklady a rôzne centrá. A maloobchodné REIT prevádzkujú rôzne nákupné centrá a obchody. 

REIT sú povinné vyplatiť aspoň 90 % svojho zdaniteľného príjmu ako dividendy akcionárom. Ako také sú solídnym zdrojom trvalého pasívneho príjmu. A môžu pomôcť kompenzovať straty, ktoré môžete vidieť vo svojom portfóliu počas období, keď hodnoty akcií klesajú. Teraz v oblasti REIT existujú rôzne úrovne vzostupu a rizika, takže predtým, ako sa ponoríte, preskúmajte rôzne sektory REIT, aby ste zistili, ktoré z nich vás zaujímajú. Odtiaľ sa môžete ponoriť do jednotlivých spoločností a zistiť, ktoré má najväčší zmysel vlastniť. Môžete sa tiež konkrétne pozrieť na REIT, aby ste diverzifikovali svoje portfólio. Ak napríklad nevlastníte žiadne maloobchodné akcie, môžete sa pozrieť na nákup akcií maloobchodnej spoločnosti REIT.

2. Prenájom nehnuteľností

Ak máte dostatok peňazí na to, aby ste sa mohli zaujímať o prenájom nehnuteľností - alebo ste ochotní vziať si naň hypotéku - ako vlastník nehnuteľnosti s príjmom by ste mohli urobiť celkom dobre. Pri dlhodobom prenájme môžete podpísať nájomné zmluvy na 12 mesiacov alebo dlhšie a tešiť sa na stabilný tok príjmov. Pri krátkodobom prenájme môže byť váš príjem nestabilnejší a menej predvídateľný – no aj tak môžete skončiť s pekným príjmom. Ak ste však ochotní najať správcu nehnuteľnosti , môžete si užiť finančnú výhodu vlastníctva nehnuteľnosti s príjmom bez toho, aby ste sa museli zaoberať vecami, ako je vyberanie nájomného, ​​previerky nájomníkov, obnovy nájomných zmlúv, údržba a opravy - takéto služby už poskytuje veľa firiem a môžete nechať správu na nich.

Užívanie si stáleho prísunu pasívneho príjmu vás nerobí lenivým ale robí z vás dôvtipného investora. A ak chcete zarobiť peniaze na nehnuteľnostiach bez veľkého úsilia, oplatí sa kúpiť nehnuteľnosť, ktorú následne spravuje niekto iný, alebo naplniť svoje portfólio REIT so silnou históriou výkonnosti, je to len na vás, respektíve na vašich finančných možnostiach.

Zdroj: Fool.com


Tak pre ktore sa rozhodnete?

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview