Warren Buffett investoval do tejto spoločnosti za posledných 11 dní 7 miliárd dolárov a neprestáva investovať ďalej

Legendárny investor pridal ďalšiu miliardu do akcií tejto spoločnosti. Warrenova $BRK-A+0.4% investovala za posledných 11 obchodných dní už 7 miliárd do tejto spoločnosti, má takú dôveru v tento sektor alebo má nejaké inside informácie?

Investor neustále navyšuje podiel v tejto spoločnosti.

Slávny investorský konglomerát získal 18,1 milióna akcií $OXY+1.4% medzi 14. marcom a 16. marcom, ukazujú správy Komisie pre cenné papiere a burzu . Berkshire teraz od 28. februára nazhromaždila 136 miliónov akcií, čo jej dáva zhruba 15% podiel v ropnej a plynárenskej spoločnosti. Jej pozícia mala k stredajšej uzávierke hodnotu 7,2 miliardy dolárov. 

Povedal generálny riaditeľ Berkshire pre CNBC . "Začali sme nakupovať v pondelok a kúpili sme všetko, čo sme mohli." Akcie spoločnosti Occidental v tomto roku vzrástli o 71 %, k čomu prispel historický prudký nárast cien energií. Cena ropy a zemného plynu prudko vzrástla vďaka postpandemickému oživeniu dopytu a obavám z prerušenia dodávok v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu.

Buffett a jeho tím si s Occidentalom poradili už predtým. Poskytli financovanie vo výške 10 miliárd USD, aby pomohli spoločnosti získať Anadarko Petroleum v roku 2019. Výmenou za to Berkshire získal prioritné akcie v Occidental v hodnote 10 miliárd USD spolu s opčnými listami na nákup 83,9 milióna kmeňových akcií za realizačnú cenu 59,62 USD. Ak sa akcie Occidental vyšplhajú nad túto úroveň, Berkshire môže uplatniť svoje opčné listy a predať výsledné akcie so ziskom. Ak sa však rozhodne ponechať si tieto akcie a ponechá si svoj súčasný podiel, bude mať celkovo 220 miliónov akcií – 22 % podiel v hodnote viac ako 13 miliárd USD pri realizačnej cene.

Investor možno konečne našiel svoj dlho očakávaný obchod v podobe akcií Occidental. Jeho investičné kroky nemôžeme spochybňovať a môžeme si z nich brať príklad, pretože Warren Buffett vie určite čo robí, alebo má dobrý zdroj informácií.

Zdroj: Businessinsider.com


Pořád si říkám, proč si Buffett vybral zrovna $OXY+1.4% :DD

Jak já jsem rád, že jejich akcie sem držel před tím boostem Buffetta a teď koukám jen na zelené čísla 😄

Ktovie, či insider či veri odvetviu isté je, že stavka na energetiku je dobrá voĺba

Svojim nakupom spravil 9% pumpu :D

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview