Úplne nové ETF, ktoré prevalcuje konkurenciu svojou myšlienkou

Vo štvrok bolo spustené úplne nové ETF, ktoré si vyberá svoje akcie na základe faktorov, ktoré nie sú tradičné. Taktiež mení a hodnotí svoje podiely na základe rôznych kvalít a kritérií, ktoré sú premenlivé. Čo je zaujímavé nevidia vo svojom portfóliu miesto pre $TSLA+7.3%alebo $FB+0.5% a aj tak sľubujú nadpriemerné výsledky.

Tento nový ETF si vyberá svoje akcie na základe úplne iného modelu.

The Return on Character ETF hodnotí svoje podiely na základe niekoľkých rôznych kvalít tímov vedenia spoločnosti. Nový ETF, ktorý si vyberá akcie na základe charakteru ich generálnych riaditeľov, nevidí v portfóliu miesto pre Elona Muska z Tesly alebo Marka Zuckerberga z Meta Platform. ETF Return on Character od ROC Investments zoraďuje svoje akcie na základe modelu charakteru zameraného na integritu, zodpovednosť, odpustenie a súcit. Fond, ktorý je aktívne riadený a rebalansuje svojich 75 až 150 portfólií raz ročne, verí, že výsledky získané z jeho charakterového modelu prinesú z dlhodobého hľadiska nadpriemernú výkonnosť.

Tieto piliere „sú tie isté princípy, ktoré sa rodičia snažia vštepiť svojim deťom, a napriek tomu sa často zistí, že vo finančnom svete chýbajú,“ povedal generálny riaditeľ ROC Investments Dan Cooper a dodal, že ETF sa nestará o vonkajšie charakteristiky, ako je vzdelanie, držba, politika, vek, priemysel alebo náboženstvo. ETF je založené na akademickom výskume uskutočnenom spoločnosťou KRW International, ktorý zistil vzťah medzi charakterom tímov vyššieho vedenia a schopnosťou spoločnosti realizovať svoju stratégiu. 

„Vedúce tímy s vysokým skóre charakteru preukázali vyššiu ziskovosť, vyššiu angažovanosť pracovnej sily a nižšiu úroveň podnikového rizika,“ uviedla ROC Investments. ETF začalo vo štvrtok a obchoduje sa pod symbolom ROCI. Má ročnú pomer nákladov 0,49 %.

Niektoré z najvýznamnejších akcií ETF zahŕňajú Apple , Microsoft a Amazon na čele s generálnym riaditeľom Timom Cookom, Satyom Nadellom a Andym Jassym. Medzi ďalšie podiely v portfóliu patria Costco , Berkshire Hathaway a Nvidia.

Medzitým, medzi "vylúčených" patria Musk a Zuckerberg, ktorí boli obaja často zapletení do kontroverzie súvisiacej s ich osobným alebo obchodným životom. Musk často uverejňuje memes na Twitteri a bol nútený odstúpiť z funkcie predsedu spoločnosti Tesla po tom, čo v roku 2018 tweetoval „financovanie zabezpečené“, zatiaľ čo Zuckerberg čelil okrem iného kritike za jeho riadenie Meta a škandálov súvisiacich s Cambridge Analytica.

Podľa mňa to je dosť zaujímavé pretože, veľa ETFs sa zameriava na finančné ukazovateľe atď a toto kritérium je určite unikátne a ako bolo spomenuté v článku niektoré veci ako súcit, zodpovednosť, odpustenie sa nedajú možno číselne ohodnotiť, ale môžu zohrávať veľkú rolu úspechu.

Zdroj: Investorplace.com


Nadpriemerné výnosy asi nie, skôr tipujem priemerné

No nevím, já osobně se snažím vždycky q všude vyřadit lidský faktor. Matematika, čísla a fakta nelžou. Lidi ano. A tady to celé vyloženě stojí na lidském faktoru. Možná to může fungovat, ale není to nic pro mě 😅

Elon s jeho tweetmi bez šance 😀

Zaujímavý vyber akcii 😀 a portfólia

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview