Tesla s predikciou 7000$ za akciu od ARK Invest

Je Tesla $TSLA+7.3%dnes ako Amazon $AMZN+1.8%pred 20 rokmi? Niektoré zvučné mená investovania to takto prirovnávajú. Nevlastníte ešte akcie tejto EV spoločnosti? Mali by ste o tom určite popremýšľať pretože Cathie Wood a Ark Invest v tom majú jasno a je to veľmi bullish predikcia.

Tesla za 7000 USD? Ark Invest v tom má jasno.

Pred pár rokmi, keď generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Inc. Elon Musk verejne flirtoval s myšlienkou vziať svoju spoločnosť do súkromia, jeden investor mu napísal, aby si to rozmyslel a spravil dobre, že ho takto upozornil. Podľa výskumu, ktorý uskutočnila investičná spoločnosť ARK Invest, „ Tesla by mala byť ocenená niekde medzi 700 a 4 000 dolármi v rozpätí najbližších rokov,“ napísala investičná riaditeľka ARK Catherine Wood.

Spoločnosť ARK zverejnila aktualizáciu Tesla $TSLA+7.3% oceňovacieho modelu, ktorý hovorí, že očakáva, že do roku 2024 bude mať akcia hodnotu 7 000 USD – a to je základný prípad. V bullish prípade by sa akcie Tesly obchodovali za 15 000 $ alebo viac. Bearish prípad stavia akcie na 1 500 USD, čo je stále veľmi pekná hodnota za akciu. 

Prečo sú v Ark Invest tak bullish?

Investičný tím pri analýze obchodného modelu Tesly zvažuje tri veľké premenné: hrubé marže, kapitálovú efektívnosť a prijatie autonómneho riadenia. ARK je najviac optimistický, pokiaľ ide o schopnosť Tesly znižovať náklady a zvyšovať marže, pričom priraďuje 80% pravdepodobnosť, že spoločnosť dosiahne 40% marže, „v súlade s dominantnou značkou, ktorá je inovačným cyklom pred komoditnými konkurentmi“.

Analytici sú najmenej presvedčení o prijatí autonómnej technológie a tvrdia, že existuje 70% pravdepodobnosť, že Tesla nedokáže vytvoriť plne autonómne auto.

A čo sa týka kapitálovej efektívnosti alebo toho, aká drahá je výroba áut, tím je rozdelený a tvrdí, že je rovnako pravdepodobné, že Tesla bude schopná postaviť továrne za 11 000 dolárov za jednotku objemu kapacity ako za 16 000 dolárov. Pre kontext, priemer v automobilovom priemysle je teraz okolo 14 - 15 000 dolárov.

V priebehu nasledujúcich piatich rokov ARK očakáva, že predaj elektrických vozidiel bude predstavovať približne jednu tretinu všetkých predajov áut s podielom Tesly na úrovni približne 18 % – pokiaľ ostatní výrobcovia nebudú zaostávať. „Pokiaľ ide o túto predpoveď, o Teslu sa až tak nebojíme, skôr sa obávame, že iní výrobcovia automobilov s touto hrou ešte ani nezačali,“ povedala Woodová.

Táto predikcia je ozaj dosť odvážna, ale nepochybujem o ich analytickom tíme a určite táto predpoveď vychádza zo širokej analýzy spoločnosti. Investorov určite poteší a tých čo ešte neinvestovali možno motivuje, ale nevnímajte to ako investičnú radu, len ako predikciu. Pri písaní tohto článku som čerpal z Marketwatch.com


pokud to tak bude...lets go :D

Pak je otázkou, proč Cathie Wood prodala větší množství akcií Tesly a nakoupila místo toho Nio 🤔😉

7000$ je hrozně moc, navíc je ještě započítáme nadcházeních split akcií :/

Před chvílí to bylo 3000$...teď už dokonce 7000$?

Tak potešilo by, ona je dosť naklonená týmto inovačným akciám ale je to dosť odvážne, ale tak odvážnemu štastie praje

Len teraz idu robiť split akcii, tak to bude menej ale pomer sa dá vyrátať... zhodnotenie rovnake...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview