Michael Burry - Investor, který předpověděl krach na nemovitostním trhu v roce 2008 a úspěšně shortoval trh nyní opět "vsadil" přes 1,6 miliardy dolarů na pokles akciového trhu. 🤔 ... Zaměřil se zejména na akciový index S&P 500 $^GSPC+0.5% $SPY+0.6% a NASDAQ 100.  Dle dluhopisových údajů tato částka přesahuje 90% jeho portfolia ve fondu Scion Asset Management.

Jak vnímáte tuto zprávu ...?


Vlastně na to asi nemám žádný názor. Uvidíme jak to dopadne. V roce 2008 samozřejmě měl ty data a věděl co dělá a co se bude dít, ovšem určitou roli v tom hrálo také štěstí. Velice mě zajímá jak to dopadne a zda bude mít podobně veliké štěstí jako v roce 2008.

Jediný, voči komu mám rešpekt, je Warren, pretože si ide svoje desiatky rokov a nikto nemôže povedať, že mal len šťastie. Keď niekde zahliadnem, že Kyosaki niečo predpovedal, otvára sa mi nôž vo vrecku, lebo to píšu tak 5x do roka pri každom náznaku korekcie na trhoch a Burry, to je len "ten, čo sa v určitej chvíli správne rozhodol" nič viac.

On tie putky uz ani nemusi mat aktualne, reportovane to mal ku koncu druheho kvartala. Je dost mozne, ze nemusel ustat julovy rast na trhu. Zalezi od toho ake opcie mal/ma nakupene. Ale tak je to hrac, tak zrejme daco vydrzi :)

že jsem předpověděl min týden, že bych měl koupit group casino :D a od té doby mám víc jak 25% doma ;)

Ono to nakonec neni 1,6B jak reportuji media, aby to vypadalo co nejvic sokujici. Byl jsem poucen, ze ty shorty na indexy jsou formou put opci a opce se nahlasuji SEC v celkove hodnote podkladoveho aktiva ne v hodnote investovane do tech samotnych opci. Burry realne riskuje ze sveho fondu jen v desitkach milionu. Ale ta message je i tak jasna - Burry vetri crash, shortuje indexy a navysil (z veci co na sebe netypicky drzi delsi dobu) ty, ktere z ekonomickych propadu muzou tezit jako je napr. $GEO-1.1% (soukrome veznice a “blazince”).

Třeba to není úplně od věci vzhledem k nejistotě u inflace a dalšímu navyšování  sazeb.

Že zase prerobí aj gate...

Trh klesne to prostě musí přijít, nikdo neví jak moc a kdy, ale taky se přikláním k menšímu poklesu. Hlavně záleží co provede FED.

Myslím si, že pokles nastane, ale nikdo nedokáže říct, kdy k tomu dojde, ani Michael. Jedna taková zajímavost, četl jsem, že Američané začnou šetřit až ve chvíli, kdy jim začnou klesat akcie, to by mohlo potom snížit inflaci a mohl by to být i signál pro FED.

Timeline Tracker Overview