O ktorom projekte ste si reálne mysleli, že na ňom zarobíte ale ukázalo sa, že ide o SCAM?

Často tu vznikajú príspevky o tom, ktoré projekty vystrelia alebo spravia 10X a podobne ale málo tu riešime opačnú stránku veci, na ktorej sme prerobili. A asi každý z nás na niečom prerobil, preto by ma zaujímalo o ktorých projektoch ste si mysleli, že to bude legit a opak bol pravdou. Mám tu pár otázok alebo bodov, ktoré by nám možno do budúcnosti pomohli vyhnúť sa SCAMOM.

  • Akej podvodnej minci ste oprávnene verili ako legit projektu, ale ukázalo sa, že ide o podvod, alebo sa z mince stal SCAM?
  • Prečo ste projektu uverili?
  • Aké výstražné znaky tam boli? 
  • koľko ste stratili?
  • Čo ste sa z toho naučili?
  • Čo by sa z toho mali ostatní naučiť?

Pokiaľ ide o mňa, minca, ktorú som považoval za legit a s dobrou myšlienkou, bola Happycoin. https://www.thehappycoin.co/ Happy bola darcovská minca, ktorá mala slúžiť na charitu atď. Vedel som, že je v tomto prostredí veľa SCAMOV ale aj tak som investoval asi 120 USD. Happy sa zameral na duševné zdravie a spočiatku sa to zdalo legitímne, keďže dávali na nejaké veci duševného zdravia a investovali myslím 30% do rôznych charít a taktiež tam bol nejaký burning mechanizmus. Robili častokrát aj AMA /ASK ME ANYTHING/, čo mi prišlo celkom legit. Mal som tam zisk vyše 100% aj tak som nevytiahol, pretože vtedy bola MEME season a ja som čakal aspoň 1000%. A takto vyzerá graf.

Zdroj: Coinmarketcap.com

Takto vyzerá graf projektu, v ktorý som veril HAHA. Neveril som im dlhodobo ale myšlienka bola zaujímavá a minimálne na pár X som tomu veril... Dnes nedokážem tých pár miliónov mincí ani predať pretože fees su vyššie ako hodnota portfólia v tomto projekte. Aké sú vaše skúsenosti? :D Ľahko sa zdielajú zisky ale skúsme sa podeliť aj o takéto chyby, z ktorých sa poučíme spoločne.


Já osobně jsem do toho nešel, ale pamatuju si nedávno na Squid game token :D

Já jsem šel do crypto island :DD a jinak jsem zkoušel HFX, což je vysokofrekvenční forex a to je teprva něco. Ještě to bylo založený na pyramidě celá ta společnost, takže jsem do toho nakoukl něco prodělal a rychle zase zmizel, ale aspoň to byla určitá zkušenost...

Partner

Musel bych se podívat na Kucoin, ale už si asi ani nepamatuju přihlašovací údaje :D

keď už retail píše o MEME COINOCH a 1000% tak je väčšinou už neskoro...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview