Tento ETF rastie aj počas týchto prepadov a do budúcnosti z vás môže spraviť milionárov

Medziročne vzrástol o približne 2 % a má priemerný ročný výnos približne 13 % za posledných 10 rokov. Tento ETF sa zameriava výlučne na akcie s vysokou hodnotou a má pozitívny výnos.

Investorov do ETF fondov môže toto naozaj zaujať.

Áno nenachádzame sa práve v najlepších časoch, čo sa týka investovania a možností, ale majte však na pamäti, že priemerná dĺžka medvedieho trhu je zhruba deväť mesiacov, zatiaľ čo priemerná dĺžka býčieho trhu je asi 2,7 roka. Podľa výskumu Hartford Funds strácajú akcie na medvedom trhu v priemere 36 % a na býčom trhu získavajú v priemere 114 %. Z dlhodobého hľadiska zvyčajne vyhrávajú býci, pretože priemerný ročný výnos pre S&P 500 je v priebehu času zhruba 10 %.

Invesco S&P 500 Pure Value ETF $RPV+1.4% 

Na výber sú tisíce ETF a drvivá väčšina z nich sleduje index alebo benchmark. Niektoré môžu byť široké a vlastniť tisíce akcií rôznych trhových kapacít, odvetví a investičných štýlov, zatiaľ čo iné môžu byť užšie zamerané na konkrétny sektor alebo štýl.

Keďže väčšina segmentov trhu sa nachádza buď na území medvedieho trhu – definovaného ako pokles o 20 % – alebo v jeho blízkosti, veľa vynikajúcich ETF je dostupných za nižšiu cenu. Ak však hľadáte fond, ktorý v súčasnosti prekoná trh a v budúcnosti generuje stabilné dlhodobé výnosy, zvážte Invesco S&P 500 Pure Value ETF. 

Toto ETF investuje do cenných papierov v rámci indexu S&P 500, pričom sleduje index čistej hodnoty S&P 500. Index zahŕňa akcie, ktoré majú najvyššie hodnotové skóre na základe troch metrík: pomer účtovnej hodnoty k cene, pomer zisku k cene a pomer predaja k cene. Je navrhnutý tak, aby vyradil všetko okrem tých, ktoré sa považujú za akcie s vysokou alebo čistou hodnotou – čo znamená, že v tomto portfóliu nie sú žiadne zmesi. A akcie s najvyšším hodnotovým skóre majú v portfóliu proporcionálne väčšiu váhu.

V súčasnosti ETF drží približne 122 akcií, pričom  najväčším podielom je Berkshire Hathaway. Marathon Petroleum je na druhom mieste a na treťom je poisťovňa Cigna. Najväčšími sektormi sú financie (30 %), zdravotníctvo (12 %), energetika (10,5 %) a spotrebný tovar (10 %).

Výnosy, ktoré porážajú trh

ETF vzrástol medziročne o 2 %, čo je oveľa lepšie ako S&P 500, ktorý k 25. máju klesol o 17 %. Je tiež lepší ako hodnotový index S&P 500, ktorý je medziročne nižší o 5 %. Ale pozrime sa na dlhodobejšie výnosy. ETF existuje od roku 2006, takže má rekord, o ktorý sa môže oprieť. Za posledných 10 rokov vykázal ročný výnos približne 13 %, čo je zhruba na rovnakej úrovni ako S&P 500 v tom čase. Od svojho založenia v roku 2006 vykázala k 25. máju ročný výnos približne 9 % a ak sa vrátite o 20 rokov späť, index, ktorý sleduje spravil približne 10 % ročne. Samozrejme rozhodnutie je na každom investorovi, toto je len nápoveda a nie investičné doporučenie.


já se pořád pouze tupě orientuju na etf se zaměřením na sp500, možná by bylo na čase si rozšířit obzory :D

zajímavý tip na ještě zajímavější etf 👍

ETF ká su určite dobrá voľba pre diverzifikáciu a pomernu stabilitu

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview