Elon Musk sa rozhodol poraziť Apple a Google s touto novinkou na ich vlastnom ihrisku

Generálny riaditeľ Tesly $TSLA+2.1% a šéf Twitteru Elon Musk povedal, vstúpi do nového odvetvia, ak Apple $AAPL+2.2% a Google $GOOG+2.4% vylúčia Twitter zo svojich obchodov s aplikáciami. Toto vyjadrenie si však získalo veľkú podporu a mnoho ľudí chce, aby vstúpil do tohto odvetvia, aj ak nedôjde k deplatformizácií Twitteru.

Elon Musk a vstup do nového odvetvia?

O čo teda ide?

Elon Musk nedávno odhalil možnosť uvedenia vlastného smartfónu, ktorý by konkuroval iPhonu a Androidu, ak Apple a Google deplatformujú jeho novo získanú spoločnosť sociálnych médií - Twitter.

Používateľka Twitteru Liz Wheeler navrhla, že Musk by mal vyrábať svoj vlastný smartfón, ak Apple a Google spustia Twitter zo svojich obchodov s aplikáciami, pričom dodala, že:

„Polovica krajiny by sa s radosťou vzdala iPhone a Android“. Musk odpovedal: "Určite dúfam, že k tomu nedôjde, ale áno, ak nebude iná možnosť, urobím alternatívny telefón."

Muskove plány pre Twitter ako platformu pre slobodný prejav by mohli dostať spoločnosť sociálnych médií do konfliktu s Apple a Google a dvaja technologickí giganti by mohli odstrániť Twitter zo svojich obchodov s aplikáciami.

Prečo by k tomu mohlo dôjsť?

Apple App Store, Google Play Store a ešte menšie obchody s aplikáciami ako Amazon Appstore majú pravidlá, ktorých cieľom je chrániť používateľov pred diskrimináciou, šikanovaním, obťažovaním a akýmkoľvek obsahom, ktorý považujú za nevhodný. Aplikácie odstránili z dôvodu neadekvátnych postupov moderovania obsahu, ako aj škodlivého obsahu. Spoločnosť Apple minulý rok v liste Kongresu uviedla, že v roku 2020 odstránila zo svojho obchodu viac ako 30 000 aplikácií pre nevhodný obsah.

https://twitter.com/elonmusk/status/1597300125243944961

Mnoho ľudí chce, aby Musk uviedol na trh alternatívny telefón

Mnoho ľudí víta myšlienku Muska vyrábať alternatívny telefón. "Kúpil by som to. Urobte to, aj keď aplikácia zostane,“ zvolal jeden používateľ Twitteru. Ďalší povedal: „Urob to aj tak. Existuje obrovský trh pre alternatívu ku Google a Apple.“ Tretí používateľ zdôraznil:

Ak by sa Apple pokúsil o taký útok na Twitter, ktorý úspešne spustil proti Parlerovi, môžem vás ubezpečiť, Elon Musk, že milióny z nás by bez váhania zahodili svoje Apple iPhone a prešli na váš alternatívny model.

Ďalší varoval: „Aj keby to chcel urobiť, trvalo by to roky, kým by sa jeden telefón začal predávať. Telefóny sa spoliehajú na komponenty od desiatok predajcov. Len získanie skvelého priestoru pre procesor by trvalo roky, TSMC je rezervované na roky a Samsung je ďaleko za ich uzlovými procesmi.“

Vzdialená nereálna predstava alebo možná realita?

Ďaľší používateľ zdieľal: „Predpoveď: Mobilný telefón Twitter pripojený k Starlink: Vždy zapnutý, vždy pripojený, kdekoľvek na svete. Schopnosť šifrovaných komutácií a platieb, všetko prevádzkované podľa vesmírneho zákona. Predstavte si blockchain + comms hostované na mikroserveroch vo vesmíre, mimo dosahu pozemských vlád.”

Okrem toho sa generálny riaditeľ Tesly tiež sťažoval na 15% až 30% zníženie príjmu Apple a Google z nákupov uskutočnených v aplikáciách, čo by mohlo pohltiť príjmy z Muskových plánov za 8 dolárov mesačne z overovacích odberov na Twitteri. 18. novembra Musk tweetoval:

https://twitter.com/elonmusk/status/1597301968208556032

Bude určite zaujímavé sledovať ďalšie kroky Elona Muska, nakoľko nedávno Elon Musk naznačil, že „X, everything app“ prichádza. Vysvetlil, že jeho kúpa platformy sociálnych médií Twitter je akcelerátorom vytvorenia X, čo by mohlo skrátiť vývoj projektu o tri až päť rokov.

Máš svůj účet? Tak se přihlas . A nebo vytvoř nový.

Buď první kdo přidá komentář!
Timeline Tracker Overview