Tieto 3 altcoiny určite prežijú MARKET CRASH a toto je len príležitosť kúpiť DIP

Krypto investori hľadajú altcoiny, ktoré vydržia turbulentný rok 2022 a následne budú prosperovať v ďalšom bullrune. Keďže ceny kryptomien už dlhšie klesajú, v srdciach investorov je zdravý kúsok strachu. Preč sú dni roku 2021, keď takmer každá minca dokázala priniesť zaujímavý zisk. Investori musia byť teraz veľmi opatrní, keďže trh ukazuje väčšiu volatilitu. Aké sú teda altcoiny na nákup, na ktoré sa dá skutočne spoľahnúť?

 

Existuje niekoľko dôvodov, prečo v roku 2022 upustiť od kryptomien. Pozeráme sa na jeden z najväčších bodov obratu pre digitálne aktíva. Legislatíva sa formuje na celom svete a oči padajú na USA, keď pripravujú svoju politiku. Klasifikácia, zdaňovanie a regulácia v USA sa rozšíri postupom času do každej inej krajiny.

Aj keď si to všetko uvedomíme, nesmieme dezinterpretovať krypto ako umierajúci priemysel. V skutočnosti je to len začiatok.

Celkový počet držiteľov kryptomien sa len v prvej polovici roku 2021 viac ako zdvojnásobil . Krajiny akceptujú bitcoiny ako zákonné platidlo , celková trhová kapitalizácia kryptomien predstavuje bilióny dolárov a nezameniteľné tokeny sa predávajú za desiatky miliónov.

Terra $LUNAUSD-0.5% 

Terra je jedným z najlepších altcoinov na nákup v roku 2022, a to nielen vďaka svojmu dôvtipnému prípadu použitia pri udržiavaní TerraUSD na úrovni 1 dolára, ale aj schopnostiam siete Terra DeFi. Sieť je jednou z mála, ktorá zmiernila celotrhové korekcie; Pokles LUNA len 7% za posledný týždeň ďaleko prekonali poklesy podobne veľkých kryptomien o 15%-20%.

Minca LUNA je základom blockchainovej siete Terra a je jednou z najväčších na svete. Jeho trhová kapitalizácia takmer 21 miliárd dolárov z neho robí deviatu najväčšiu kryptomenu na globálnom trhu. Môže sa tiež pochváliť 16 miliardami USD v celkovej uzamknutej hodnote (TVL) vo svojich mnohých aplikáciách. Najväčšou z týchto aplikácií, ktorá sama o sebe drží 9 miliárd dolárov v TVL, je Anchor Protocol. Protokol DeFi umožňuje používateľom vsádzať kryptomeny za pôsobivý ročný percentuálny výnos (APY) približne 20 % . Práve tento APY robí z Anchor jeden z najlepších spôsobov, ako zarobiť pasívny príjem nielen v kryptomenách, ale v celom investičnom prostredí. Navyše, LUNA je vhodnou investíciou kvôli jej úzkemu vzťahu so stablecoinmi UST. UST je pôvodný stabilný coin viazaný na dolár pre Terra a všetky jej aplikácie. Na rozdiel od iných stablecoinov, LUNA nie je krytá rezervou USD.

Ethereum $ETHUSD+3.5% 

Pokiaľ ide o altcoiny, nenájdete nič väčšie ako Ethereum. V skutočnosti je ETH jedinou kryptomenou čo i len vzdialene blízkou bitcoinu s 311 miliardami dolárov. Ide teda v podstate o najsilnejší altcoin, do ktorého sa dá investovať – predstavte si ho ako Apple vo svete kryptomien.

A Ethereum nie je len ako Apple kvôli svojej obrovskej hodnote, ale aj ako kalifornská technologická spoločnosť, pretože Ethereum je veľmi vplyvný projekt v blockchainovom priestore. Sieť naďalej rýchlo rastie, na svojej platforme spustila tisíce aplikácií a za posledný rok výrazne rozrástla svoju používateľskú základňu .

To, čo robí ETH takým dôvtipným nákupom pre rok 2022, však nie je len rast siete a vysoká trhová kapitalizácia. Je tu jeden obrovský, do očí bijúci katalyzátor, na ktorý investori čakali celé mesiace a prichádza v polovici roka. Ethereum Merge sľubuje, že bude zďaleka najväčšou aktualizáciou, akú sieť zažila od svojho spustenia v roku 2015.

Zlúčenie, sľúbené do konca 2. štvrťroka, znamená zmenu siete z proof-of-work na proof-of-stake konsenzus. Prepínač nielenže drasticky zníži spotrebu energie, ale tiež úplne zbaví potreby ťažby ETH. A hoci nový konsenzus zvýši škálovateľnosť siete, inovácia tiež spustí proces zvyšovania rýchlosti transakcií pomocou shardingu . Zdieľanie, ktoré rozdelí kusy údajov na spravovateľnejšie časti pre uzly, údajne zvýši transakcie Etherea za sekundu (TPS) z iba 15 na 100 000.

DAI $DAIUSD+0.0% 

Dai je jedným z najlepších altcoinov na nákup pre rok 2022, pretože je stabilný a má široké uplatnenie na budovanie bohatstva.

Rovnako ako UST, aj DAI je stablecoin s viazanosťou 1 USD. Rovnako ako UST, aj minca má svoj vlastný jedinečný spôsob udržiavania. Namiesto zásob rezerv v USD, ktoré podporujú každú mincu DAI, projekt drží rezervu iných kryptomien, aby ju udržal na úrovni 1 USD. Dai je produktom  ekosystému MakerDAO. Ako taký neexistuje centralizovaný subjekt, ktorý by rozhodoval o minci. Držitelia DAI si skôr môžu sami vybrať alebo schváliť zmeny. Ako plne decentralizovaná mena sľubuje minca jednu z najlepších možností pre úplnú finančnú nezávislosť ; je stabilný voči volatilite trhu ako stablecoin a umožňuje lacný medzinárodný prevod finančných prostriedkov.

Najpríťažlivejšie na Dai je to, že okrem finančných slobôd, ktoré umožňuje, je možné vytvárať svoje vlastné DAI uzamknutím jedného z niekoľkých kolaterálových kryptomien do inteligentnej zmluvy. To umožňuje vlastniť DAI bez toho, aby ste zaň museli platiť. Odtiaľ je možné uzamknúť ich DAI do ďalšej inteligentnej zmluvy, aby ste získali Dai Savings Rate (DSR). Toto DSR umožňuje zarábať bez akýchkoľvek poplatkov, minimálneho vkladu alebo obmedzenia na základe miesta.

Samozrejme každý má vlastný názor na atraktívne mince, ktoré prežijú podľa nich akýkoľvek pád. Podľa mňa je ETH a LUNA určite dobrá voľba, aj keď oba projekty spravili už extrémne %, pri krypto ale nič nieje nemožné. Nie je to investičná rada, iba môj názor.

Zdroj: Investorplace.com


Aj Apple je už vysoko a aj tak sa doňho stále investuje :)

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview