Stratég Wells Fargo dáva tieto rady investorom k zvládnutiu situácie na trhoch

V niektorých článkoch sa píše, že trhy sa zotavia a teraz môžete kupovať DIP. že je to výhodná príležitosť. Je to ale naozaj tak? Podľa Wells Fargo sa táto situácia ešte vôbec neprejavila na akciových trhoch. Viac si rozpíšeme nižšie.

 

Riziko ešte vyššej inflácie po invázii na Ukrajinu je pre investorov „hlavným problémom“, hovorí vedúci globálnej trhovej stratégie vo Wells Fargo Investment Institute.

Investori by sa podľa Paula Christophera, vedúceho globálnej trhovej stratégie v investičnom inštitúte Wells Fargo, pravdepodobne mali zdržať, aby na klesajúcom akciovom trhu nedali hotovosť do práce, keďže okolo rozsiahlej ruskej invázie na Ukrajinu víria geopolitické obavy.

"Teraz nie je čas kupovať dip, ak máte hotovosť," povedal Christopher vo štvrtok v telefonickom rozhovore. "A nepredávajte." povedal. " Buďte trpezlivý", pretože je "príliš veľa neistoty." Zatiaľ čo investori boli znepokojení geopolitickým napätím okolo Ukrajiny, úplná invázia Ruska do krajiny nebola podľa Christophera ocenená na trhoch. Akciový trh je v „napätí“ pred očakávaným zvýšením sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému, možno už budúci mesiac, aby skrotil vysokú infláciu, pri ktorej hrozí, že sa kvôli invázii ešte viac zvýši, povedal. 

Zatiaľ čo niektorí investori sa môžu obávať aj potenciálu ďalšej „studenej vojny“, povedal, že nie je jasné, či by Rusko malo ekonomické zdroje na rozšírenie svojho „imperiálneho dosahu“ a podmanenie si krajín v nárazníkovej zóne okolo svojich hraníc, ako v dňoch bývalého Sovietskeho zväzu.

Prezident Joe Biden vo štvrtok, keď ohlásil nové medzinárodné sankcie proti Rusku , povedal, že je ešte príliš skoro na to, aby sa dalo povedať, či sa konflikt na Ukrajine podarí udržať pod kontrolou, alebo či sa prenesie do ďalšej studenej vojny.

„Investorov bezprostrednejšie znepokojuje to, čo sa stane s infláciou,“ povedal Christopher a poukázal na možné narušenie rovnováhy medzi ponukou a dopytom v oblasti energie, hliníka, niklu a hnojív. To by mohlo zvýšiť ceny. „Vzhľadom na to, že inflácia medziročne dosahuje 7,5 %, tento presah je pre investorov hlavným problémom.“

Medzitým Christopher povedal, že naďalej uprednostňuje americké akcie pred medzinárodnými akciami a tvrdí, že napätie súvisiace s Ruskom bude pravdepodobne viac zaťažovať európske trhy.

STOXX Europe 600 SXXP, -3,28 % index vo štvrtok uzavrel o 3,3 % nižšie, zatiaľ čo londýnsky index FTSE 100 UKX, -3,88 % klesol o 3,9 %, podľa údajov FactSet.

„Napriek svojej fyzickej veľkosti má Rusko relatívne malú ekonomiku a jeho najväčšími obchodnými partnermi sú Čína a Európa,“ uvádza sa v stredu v poznámke Wells Fargo Investment Research, ktorej autorom je Christopher. „Medzi Ruskom a svetom mimo Európy a Číny existuje len malý priamy obchod, takže sankcie voči Rusku a poškodenie sentimentu budú pravdepodobne priamo dopadať na európske ekonomiky.

V rámci akcií Christopher pre MarketWatch povedal, že má aj naďalej rád „kvalitné“ stávky v oblastiach vrátane informačných technológií a komunikačných služieb, ako aj „cyklických“ stávok, akými sú financie a priemysel. 

Súhlasím s jeho vyhláseniami, určite je lákavé teraz kupovať DIP na akciách alebo krypto. Avšak nemusí to byť najlepšia voľba nakoľko nevieme čo sa bude diať nasledujúce dni alebo týždne. Preto plne súhlasím s výrokom: byť trpezlivý. Toto ale samozrejme nie je investičná rada, každý sa musí riadiť vlastným názorom.

Zdroj: Investorplace.com


Autor @sooskristian má karmu 146 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Haha buy the dip a dip ešte len môže prísť :D

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview