Graf dňa - OIL (04.04.2022)

Brent (OIL) sa začal obchodovať tento týždeň nižšie, no dokázal sa rýchlo zotaviť zo strát. Vitol poukázal na to, že pokles ceny ropy pod 100 USD by bol pravdepodobne prehnanou reakciou, keďže súčasné fundamenty nezaručujú také nízke úrovne cien. Podľa Vitol súčasná cena odráža faktory, ako je ohlásené masívne uvoľnenie SPR a potenciálne oslabenie dopytu v Číne v dôsledku lockdownu. Saudi Aramco v najbližších dňoch oznámi nové exportné ceny pre ázijské krajiny. Vzhľadom na to, že mnohí spotrebitelia sa rozhodli vyhnúť sa ruskej rope, očakáva sa, že nové ceny budú mať zakomponovanú výraznú prirážku oproti cene Brentu, čo môže podporiť ďalšie zvýšenie cien.

Pri pohľade na graf Brent (OIL) vidíme, že cena testovala spodnú hranicu trojuholníkového vzoru, no odvtedy sa dokázala zotaviť. Krátkodobá rezistencia voči je označená krátkodobou klesajúcou trendovou čiarou, ktorá funguje ako horná hranica trojuholníkového vzoru. Prelomenie tohto vzoru nahor by mohlo spustiť silnejší rastový pohyb.


Zdroj: xStation5


Autor @xtbczsk má karmu 23 a je členem této komunity od 04/03/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview