Táto smiešne lacná akcia Warrena Buffetta by Vám mohla priniesť kopec peňazí

Táto spoločnosť je určite zaujímavá rovno z viacerých dôvodov. Rýchlo rozširujú počet svojich predajní, ich finančná pozícia sa dá nazvať vysoko odolná a business model je určite perspektívny.

Lacná akcia Warrena Buffetta.

Oracle of Omaha už dokázal, že jeho investičné kroky sú častokrát veľmi úspešné. Tento úspech je výsledkom zamerania sa na kvalitu a dlhodobého investičného myslenia. A od svojej prvej verejnej ponuky v roku 2017 sa maloobchodný predajca podlahových krytín známy ako Floor & Decor Holdings $FND-5.3% ukázal ako vysoko kvalitný a odolný podnik. To je presne dôvod, prečo Berkshire Hathaway vlastní 4,5% podiel v spoločnosti v hodnote približne 327 miliónov dolárov. Tu je dôvod, prečo by spoločnosť mohla byť zaujímavým výberom pre portfólio investora, zameraného na kvalitné a dlhodobo perspektívne firmy.

Krátka definícia spoločnosti $FND-5.3%

Floor & Decor Holdings, Inc. pôsobí ako multikanálový špecializovaný maloobchodný predajca a komerčný distribútor podlahových krytín s tvrdým povrchom a súvisiaceho príslušenstva. Predajne spoločnosti ponúkajú výrobky z dlaždíc, dreva, laminátu, vinylu a prírodného kameňa, ako aj dekoratívne a inštalačné doplnky. Slúži profesionálnym inštalatérom, komerčným firmám a zákazníkom, ktorí si to urobia sami. K 30. júnu 2022 spoločnosť prevádzkovala 174 predajní skladového formátu a päť dizajnérskych štúdií v 34 štátoch.

Zdroj: Yahoo

Ako môžeme vidieť aj z týchto údajov perspektívu vidia aj analytici z Wall Street, ktorí definovali jasný status BUY a priemernú cenu stanovili na úrovni viac ako 87 dolárov.

Zdroj: Yahoo

Taktiež, čo sa týka finančných výsledkov môžeme vidieť rast z roka na rok, ako aj rast ziskov, čo je určite veľmi dobrý ukazovateľ.

Spoločnosť využíva svoju rozsiahlu plochu tým, že ponúka najrozsiahlejší výber podlahových doplnkov a dlaždíc, drevených a kamenných podláh v tomto odvetví. A produkty spoločnosti Floor & Decor pochádzajú tiež priamo od výrobcov a kameňolomov, čo jej dáva cenovú výhodu oproti konkurencii. V dôsledku toho sa tržby spoločnosti od jej IPO zvýšili o 26 % ročne. Počet obchodov spoločnosti Floor & Decor sa viac ako zdvojnásobil z 83 v roku 2017 na 174 k 30. júnu. S iba 8 % podielom na adresovateľnom trhu v hodnote 54 miliárd USD môže spoločnosť Floor & Decor pravdepodobne ďalej zvyšovať počet obchodov.

Keďže maloobchodník pracuje na dosiahnutí svojho dlhodobého cieľa 500 obchodov, tržby by sa mali tiež zvýšiť. To je dôvod, prečo analytici očakávajú, že Floor & Decor počas nasledujúcich piatich rokov prinesie 23,2 % ročný non-GAAP rozriedený zisk na akciu (EPS).

Silné kapitálové zabezpečenie

  • Akokoľvek je pre spoločnosť dôležité mať priestor pre budúci rastový potenciál, neznamená to nič, ak nemá kapitál na realizáciu plánov rastu. Našťastie si Floor & Decor môže dovoliť stavať na počte obchodov a posúvať sa dopredu.
  • Analytici očakávajú, že pomer dlhu spoločnosti k zisku pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou bude v roku 2022 nižší ako 0,2. To znamená, že ak sa spoločnosť rozhodne úplne splatiť svoj dlh, mohla by tak urobiť za menej ako tri mesiace. 
  • Floor & Decor je skvelá spoločnosť. A keďže cena akcií v tomto roku zatiaľ klesla o 50 %, aktuálne ocenenie je vyslovene atraktívne.
  • Pomer forwardovej ceny k zisku (P/E) spoločnosti Floor & Decor vo výške 21,4 je výrazne vyšší ako priemerný forwardový pomer P/E v maloobchode v domácnostiach 15,8. Ale prémia spoločnosti je viac než opodstatnená jej ročným potenciálom rastu zisku 23,2 %, čo je oveľa viac, ako je priemer v maloobchodnom sektore na zlepšenie domácnosti, ktorý je 14,1 %.
Zdroj: Money.CNN

Čo sa týka zhodnotenia tejto spoločnosti, tak určite má fungujúci business model, taktiež nízku mieru dlhu a rastúce finančné výsledky, ako výnosy tak aj zisky. Pre investorov, ktorí neradi "riskujú" to považujem za dobrú alternatívu, samozrejme je to len môj názor a nie investičná rada.

Máš svůj účet? Tak se přihlas . A nebo vytvoř nový.

Buď první kdo přidá komentář!
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview