Ešte nevlastníte krypto? Tu sú dôvody prečo môže byť teraz ten správny čas

Niektorí ľudia nevlastnia kryptomeny pretože je to podľa nich špekulatívne alebo niečo nové čomu sa nedá veriť. Verili vaši rodičia alebo starý rodičia, že si budete môcť volať krížom krážom cez celý svet pomocou facetime a ešte aj zadarmo? To je proste pokrok a ak sú kryptomeny možno nazvané špekuláciou, technológia blockchain na ktorej je to postavené určite pokrokom je.

Zdroj: Blockchain.com

Kryptorevolúcia mi pripomína internetovú revolúciu na konci 20. storočia. Je to také veľké a také dôležité. Zatiaľ čo mnohí ľudia sa sústreďujú na „menové“ aspekty a obávajú sa, ako krypto aktíva ako bitcoin ovplyvnia dolár alebo euro, je to len jedna časť nášho sveta, ktorá sa transformuje. Hlavným dôvodom, prečo je dobré uvažovať o investovaní do kryptomien práve teraz je to, že ide o revolúciu v internetovej technológii. Starý svet obrovských medzinárodných megacapov, ktoré riadia našu technologickú budúcnosť, čelí novej výzve – peer-to-peer networkingu. 

 Nemusíte investovať veľa, prečo malé investície? Ak si pamätáte pôvodnú internetovú revolúciu, viete, že drvivá väčšina internetových spoločností buď "zakopla", alebo padla. Amazon eBay  prežili a prosperujú. Ale veľké spoločnosti ako AOL a Yahoo sa nikdy nespamätali z krachu v roku 2000. A veľa napodobenín jednoducho úplne zmizlo.

Očakávam, že podobné veci sa budú diať aj v kryptomenách. Je to dôležitá internetová revolúcia. Bude niekoľko masívnych víťazov. A veľa, mincí zmizne v ničote. Preto je rozumné, aby vaše počiatočné investície v tomto odvetví boli malé. A ak vlastníte správny blockchain, táto malá investícia bude mať hodnotu za jedno alebo dve desaťročia.

Na platforme Tier 1 by mali byť postavené modely peer-to-peer

V súčasnosti je najväčšou platformou Tier 1 v kryptomenách Ethereum. Na Ethereum, podobne ako na Bitcoine, už zbohatlo veľa ľudí. Obrovské množstvo dApps bolo vybudovaných na reťazci Ethereum. Problém je v tom, že Ethereum, podobne ako Bitcoin, sa neškáluje veľmi dobre. Tieto prvé reťazce sa spoliehali na dôkaz o práci na overenie transakcií na svojich blockchainoch. To je neuveriteľne pomalý mechanizmus pre transakcie. 

Inými slovami, prví sprostredkovatelia (Bitcoin a Ethereum) urobili veľkú chybu vo svojich plánoch. Doklad o práci nie je veľmi dobrý. Ak chcete zbohatnúť na technológii, a naozaj chcete, aby sa mohla rýchlo zväčšiť. To je dôvod, prečo sa Solana $SOLUSD+7.2% Fantom  $FTMUSD-1.4% v roku 2021 priblížili oveľa bližšie. Tieto blockchainy sú super rýchle a transakcie na nich sú super lacné. Cena Solany prudko vzrástla v roku 2021, keďže krypto investori boli ohromení rýchlosťou a kapacitou tohto blockchainu. Minca Fantom mala rovnako pôsobivý priebeh.

Zatiaľ čo Ethereum zostáva v súčasnosti najväčším hráčom Tier 1, môže sa stať, že rýchlejšia technológia vyhrá. Ako Alphabet dokázal nahradiť Yahoo ako kráľa internetového vyhľadávania. Na výkone záleží. Dva z kľúčových atribútov, na ktoré by ste mali myslieť, zahŕňajú transakcie za sekundu (aká kapacita) a čas do dokončenia (aká rýchlosť na transakciu). 

Priemerný poplatok 93 USD za transakciu je obscénne vysoký. Sieť Solana aj sieť Fantom účtujú oveľa menej. Ak Ethereum nedokáže zlepšiť svoju kapacitu a výkon, tak súperi získajú väčší podiel na trhu. Môžete vidieť podľa kapitalizácie, aký priestor majú Solana a Fantom.

Prečo investovať teraz?

Doteraz v roku 2022 inflácia dramaticky stúpala a Federálny rezervný systém môže a bude zvyšovať úrokové sadzby, aby proti nej bojoval. Rastúce úrokové sadzby posilnia dolár a spôsobia, že alternatívne meny a investície budú menej príťažlivé. Očakávajte teda, že kryptosvet zaznamená pri zvyšovaní úrokových sadzieb určité protivetry, aby ochránil americký dolár.

Bidenova administratíva tiež hovorila o potrebe regulácie kryptomien. Takéto reči znervózňujú mnohých nadšencov kryptomien. 

Pozornosť sa samozrejme sústreďuje na najznámejšie krypto, bitcoiny, a tiež na stablecoiny, ktoré sledujú dolár. Práve teraz sa trh zameriava na menové aspekty kryptomien. To je dôvod, prečo hodnota mnohých krypto mincí klesá. A tieto mince môžu byť ešte lacnejšie neskôr v tomto roku. Aj keď je to z krátkodobého hľadiska znepokojujúce, toto zameranie sa na alternatívne meny nie je v skutočnosti dôvodom, prečo chcete vlastniť krypto.

Je to pokrok v sieťach peer-to-peer. Výpočtový výkon a kapacita blockchainu sľubuje, že bude oveľa vyššia, než by kedy mohla byť serverová farma. Zatiaľ čo Amazon Web Services (AWS) a  Microsoft budú naďalej poskytovať cloudové služby, tieto vysoké marže, ktoré majú poskytovatelia cloudových služieb, sa budú zmenšovať a kontrahovať, keďže blockchain poskytuje obrovskú šírku pásma za oveľa nižšiu cenu. To je dôvod, prečo nielen banky, ale aj technologické spoločnosti venujú pozornosť krypto revolúcii. Malé investície sa teraz môžu vyplatiť vo veľkých odmenách v priebehu nasledujúceho desaťročia alebo dvoch. 

Ja sám do krypta investujem vždy keď môžem pretože verím tejto technológií. Samozrejme platí pravidlo investujte len toľko o koľko ste ochotní prísť. Avšak keď to robíte pravidelne za určitý čas sa vám to môže pekne nahromadiť a za desať rokov to môže byť krásna suma. Ale neberte to ako investičnú radu :)

Zdroj: Fool.com


Autor @sooskristian má karmu 168 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ja som už čítal o TIER 2, že bude veľmi zaujímava

Mohli by ste všetci čo si to prečítate zahlasovať zaujíma ma, koľko čitateľov už vlastní krypto :)

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview